Ungaria refuză să mai plătească deţinuţilor compensaţii pentru condiţiile din închisori

15 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Ungaria nu va mai plăti despăgubiri deţinuţilor decise de instanţe, inclusiv de CEDO, pe motivul condiţiilor necorespunzătoare din închisori, a declarat  un oficial ungar la postul Hir TV.

Ungaria refuză să mai plătească deţinuţilor compensaţii pentru condiţiile din închisori

Guvernul de la Budapesta doreşte să pună capăt acestor practici şi să iniţieze o discuţie cu Consiliul Europei şi cu Parlamentul European, estimând că nu este normal ca infractorii condamnaţi să primească despăgubiri doar pe motivul condiţiilor inadecvate din penitenciare.

''Statul ungar a sistat plata compensaţiilor acordate delincvenţilor deţinuţi în închisori'', a anunţat Bence Tuzson, secretar de stat la cabinetul premierului Viktor Orban.

Oficialul ungar a estimat la circa 12.000 numărul cazurilor de acest fel în ţara sa. '

'Este binecunoscut că astfel de cazuri pot fi câştigate pe bandă rulantă'', a subliniat el, adăugând că avocaţii şi ONG-urile au reuşit să-şi creeze un ''model de afaceri'' cu ajutorul unor asemenea dosare.

Decizia poate reprezenta un nou posibil subiect de dispută între Budapesta şi Bruxelles, după criticile instituţiilor europene la adresa Ungariei privind situaţia statului de drept şi măsurile împotriva migraţiei.


CLICK - Follow us on Google News