Momentul întâlnirii unui urs cu o cameră de monitorizare în Parcul Național Călimani - video

27 Noi 2020 | scris de Anita Raicu

O cameră de monitorizare a faunei, instalată în Parcul Național Călimani, a surprins imagini inedite cu un urs care o inspectează preț de câteva secunde și care apoi își vede de drum în sălbăticie.

Momentul întâlnirii unui urs cu o cameră de monitorizare în Parcul Național Călimani - video

Reprezentanții de la Romsilva spun că urmele fine de miros uman au fost detectate imediat de animalele aflate în căutarea hranei.

"Cât de fin este mirosul unui urs? Putem să ne dăm seama din aceste imagini amuzante dintr-o pădure din Parcul Național Călimani, surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată de colegul nostru Cristin Cireș.

Urmele fine de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei au fost detectate imediat de urșii aflați în căutarea hranei", au scris cei de la Romsilva pe Facebook, unde au postat filmarea realizată pe 14 noiembrie 2020. 

Potrivit Romsilva, urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, mai scrie Romsilva pe rețeaua socială. 

Parcul National Calimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.


CLICK - Follow us on Google News