Schimbarea climatică. 10 urși polari, asalt la un camion de gunoi, pe un drum din Rusia Arctică - video

21 Oct 2020 | scris de Ioana Tomozei

O întâmplare pe care unii o vor gasi inedită, dar care ascunde de fapt dramatismul luptei pentru supraviețuire a animalelor sălbatice, în lumea pe omul a modelat-o fără să țină cont de nimic în afara propriului confort...

Schimbarea climatică. 10 urși polari, asalt la un camion de gunoi, pe un drum din Rusia Arctică - video

Schimbările climatice duc la modificarea comportamentului animalelor, care, în lipsa hranei, recurg la mijloace inedite de a o procura.

Este cazul relatat de Siberian Times, în care zece urși polari - pui și adulți - au luat cu asalt o mașină care transporta gunoi, undeva în Rusia Arctică.

Clipul a fost filmat într-o zonă neidentificată, însă, judecând după numărul de înmatriculare al camionului, întâmplarea ar fi putut să aibă loc în arhipelagul Novaya Zemlya.

Un alt șofer, aflat pe același drum, a filmat cu telefonul mobil cum zece urși polari încercuiesc o mașină de gunoi, iar patru dintre ei chiar se urcă în remorcă, atrași probabil de mirosul gunoiului. În tot acest timp, puii privesc curioși camionul, dar și ascensiunea urșilor maturi în bena acestuia.

Nici claxoanele n-au putut să-i îndepărteze pe urși, animalele părând a nu fi deloc deranjate de sunetele lor.

”Uite ce se întâmplă, urșii sunt flămânzi, acum al patrulea se urcă în remorcă”, spune șoferul în timp ce apasă pe claxon.

Deznodământul acestei întâmplări nu este cunoscut.


CLICK - Follow us on Google News