Sondaj intern USR-PLUS: Cum v-aţi simţi dacă fiica sau fiul dvs. s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?

02 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

USR-PLUS a lansat un sondaj de opinie printre membrii uniunii în care se întreba, printre altele, cum s-ar simţi repondenţii dacă fiul ori fiica s-ar căsători cu un membru sau simpatizant PSD sau PNL.

Sondaj intern USR-PLUS: Cum v-aţi simţi dacă fiica sau fiul dvs. s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?

"Cum v-aţi simţi dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD”, este una dintre întrebările sondajului de opinie.

Aceeaşi solicitare se referă şi la situaţia cu membrii sau simpatizanţii PNL.

Ca variante de răspuns membrii pot alege între  ”deloc confortabil”, ”nu prea confortabil”, ”oarecum confortabil”, ”foarte confortabil” şi ”nu ştiu/nu răspund”.

”Alegerile se apropie, însă la USR-PLUS facem mai mult decât să ne pregătim de alegeri. Ne pregătim şi pentru ce urmează. Mai ales într-o perioadă atât de complicată precum cea de acum.

În acest sens, am pornit un parteneriat cu doi cercetători în ştiinţe politice pentru o cercetare extinsă despre opiniile celor mai importanţi oameni ai USR-PLUS, voi.

Cercetarea este utilă atât pentru noi ca mişcare politică, cât şi pentru cercetarea academică în sociologie politică”, se arăta în email-ului trimis de USR-PLUS.

Studiul urma să se desfăşoare în mai multe etape.

”Vă vom trimite trei chestionare de completat, în diverse momente. Toate chestionarele sunt scurte şi se pot parcurge în 8 până la 12 minute. Ce este important este să participaţi la cercetare cât mai curând posibil, pentru că nu vom putea primi răspunsuri decât pentru un interval de câteva zile.

În primă instanţă, doar de astăzi până înainte de alegerile de duminică. Cercetarea este complet anonimă şi în acord cu cele mai înalte standarde etice şi de confidenţialitate. Nu vă vom cere date cu care puteţi fi identificaţi personal şi nu avem nevoie de astfel de date.

În schimb, avem nevoie de un cod simplu şi pe care îl puteţi ţine minte uşor, pentru a putea lega răspunsurile între ele, aşa că vă vom cere ultimele câteva cifre din numărul de telefon pentru colectarea de date.

După colectarea datelor şi înainte de orice analiză, codul va fi şters şi răspunsurile voastre nu vor avea niciun element de identificare”, se mai transmite în membrilor.

Echipa de campanie a oprit sondajul de opinie.

”E un proiect al unor cercetători din mediul academic, nu o cercetare internă. Dimineaţă, când am văzut chestionarul, am decis să îl oprim”, a declarat Liviu Iolu, responsabil pe comunicare al campaniei electorale USR-PLUS.


CLICK - Follow us on Google News