O companie americană a produs deja primul vaccin contra coronavirusului. Va fi testat în primă fază pe 25 de voluntari

26 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

După doar șase săptămâni din momentul în care a început să lucreze la tratamentul de imunizare împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, răspunzător de provocarea COVID-19, firma americană de biotehnologie Moderna a trimis un lot de vaccin către guvernul SUA, transmite CNN.

O companie americană a produs deja primul vaccin contra coronavirusului. Va fi testat în primă fază pe 25 de voluntari

Testele inițiale pentru vaccin ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare clinică și aprobare pentru uz uman ar putea dura peste un an.

Moderna a anunțat că prima tranșă cu vaccinul intitulat mRNA-1273 a fost transmis la Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID). Prețul acțiunilor companiei a crescut cu 15% la bursa din New York după anunțul făcut.

Moderna a spus că fiolele cu vaccinul experimental vor fi folosite într-o Fază 1 de studiu în SUA, ceea ce înseamnă că urmează vaccinarea unui număr restrâns de oameni sănătoși.

Șeful NIAID, Anthony Fauci, a declarat că testele clinice ar putea începe până la sfârștiul lunii aprilie.

Wall Street Journal, prima publicație care a dat știrea, scrie că vaccinul va fi testat pe 25 de voluntari pentru a se vedea dacă produce un răspuns imunitar contra coronavirusului.

Chiar dacă testul clinic va fi unul reușit, va fi nevoie de alte teste și de aprobări birocratice înainte ca vaccinul să fie folosit pe scară largă.


CLICK - Follow us on Google News