Vaccinul, contracost? Spusele lui Ludovic Orban, infirmarea lui Cîțu, între testare de piață și campanie pro-vaccinare

24 Mai 2021 | scris de Monica Nistor

Ludovic Orban, liderul PNL, este de părere că pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile vaccinarea ar putea fi făcută contracost, ca în cazul gripei.

Vaccinul, contracost? Spusele lui Ludovic Orban, infirmarea lui Cîțu, între testare de piață și campanie pro-vaccinare

”Și așa… noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup.

Până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, spune Ludovic Orban.

Întrebat când ar putea ca vaccinarea anti-COVID să fie contracost, liderul PNL a răspuns: ”într-un viitor oarecare”.

La scurt timp, premierul Florin Cîțu a ținut să-l contrazică pe liderul partidului din care face parte...

“Trebuie să aducem vacicnul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, dar dacă ne uităm la zonele rurale, aici rezultatele nu sunt bune. Aici trebuie să venim cu soluții să aducem vaccinul mai aproape de oameni. Trebuie să veniți cu soluții.

În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție pe această temă. Avem deja comenzi pentru că nu știm cum va evolua pandemia”, a declarat Florin Cîțu.

În spațiul public se comentează deja că ”scăparea” lui Orban ar fi face parte de fapt din strategia pro-vaccinare, mizându-se pe ideea că, speriați de faptul că vor trebui să plătească serul, românii vor da năvală să se vaccineze.... 


CLICK - Follow us on Google News