Scenariu liberal? Valeriu Gheorghiţă l-ar putea înlocui pe Raed Arafat, în funcția de șef al DSU

02 Apr 2021 | scris de Cristina Romanescu

Radu Carp, fost secretar executiv al PNL şi fost preşedinte al PNL Sector 4, lansează un scenariu neaşteptat: înlocuirea lui Raed Arafat, din funcția de șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cu Valeriu Gheorghiţă, actual coordonator al campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

Scenariu liberal? Valeriu Gheorghiţă l-ar putea înlocui pe Raed Arafat, în funcția de șef al DSU

Etalarea acestui scenariu de către fostul lifer PNL poate fi o scăpare involuntară, venită din discuțiile pe acest subiect ce au loc în cadrul partidului, sau o testare a reacțiilor opiniei publice față de această potențială înlocuire a lui Raed Arafat.

"Este pentru prima data cand Valeriu Gheorghita a oferit public date gresite despre imunizare, in aceasta seara la Digi 24: Romania nu a imunizat 15% din populatie, ci 6,2%, respectiv 12,4% doar cu prima doza.

De fapt, daca realizez o panorama a declaratiilor oficiale din ultima vreme, observ doar numere brute, rar procente din populatia totala, iar cand se dau procente se face deseori confuzia intre imunizarea partiala cu o doza si totala cu doua doze.

6,2% din populatie imunizata este inca mult sub capacitatea de vaccinare a Romaniei.

De ce este important sa i se atraga atentia domnului Gheorghita sa foloseasca datele oficiale, cele ale ECDC?

Foarte posibil ca domnia sa ii ia locul lui Raed Arafat la conducerea DSU si ar fi ingrijorator daca din aceasta pozitie s-ar transmite date care nu corespund adevarului", scrie Radu Carp pe Facebook.

Raed Arafat, fondatorul SMURD, este în guvern din 2007, fiind pe rând subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, ministru interimar la Sănătate, secretar de stat la acelaşi minister şi secretar de stat la MAI, şef al DSU.


CLICK - Follow us on Google News