The Guardian. Varianta Beta a coronavirusului poate evita răspunsul imun al vaccinurilor

17 Iul 2021 | scris de Monica Nistor

Varianta Beta a coronavirusului, descoperită în Africa de Sud şi cunoscută iniţial ca B.1.351, poate evita mai uşor de răspunsul imun generat de vaccinuri, a declarat un expert englez, citat de The Guardian.

The Guardian. Varianta Beta a coronavirusului poate evita răspunsul imun al vaccinurilor

Profesorul John Edmunds de la London School of Hygiene and Tropical Medicine şi membru al Grupului Știinţific Consultativ pentru Urgenţe (SAGE) a spus că Guvernul britanic este îndreptăţit să fie îngrijorat.

"Varianta Beta a rămas o ameninţare pe tot parcursul. Este probabil mai puţin infecţioasă decât Delta care se răspândeşte aici, în Marea Britanie, acum. Are avantajul că e capabilă să scape de răspunsul imun într-o măsură mai mare”, a declarat Edmunds pentru BBC Radio 4.

”Pe măsură ce populaţia de aici devine tot mai imună, condiţiile sunt potrivite pentru ca varianta Beta să capete un avantaj, aşa că înţeleg îngrijorarea.

Dintre variantele care există şi care sunt cunoscute aceasta a fost mereu o ameninţare pentru noi.

Există dovezi solide din Africa de Sud că poate să evite răspunsul imun generat de vaccinul AstraZeneca mult mai bine”, a mai explicat Edmunds.

Varianta Beta se răspândeşte în prezent în Franţa. Executivul britanic a anunţat că toţi cei care revin din Hexagon - spre deosebire de restul destinaţiilor aflate pe aceeaşi listă - trebuie să continue să se autoizoleze chiar dacă sunt complet vaccinaţi.


CLICK - Follow us on Google News