O pacientă internată la «Victor Babeş» a murit după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier 

11 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

O pacientă internată la Spitalul „«Victor Babeş» din Bucureşti a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier.

O pacientă internată la «Victor Babeş» a murit după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier 

Infectată cu coronavirus și în stare gravă, pacienta ar fi fost dezintubată de un brancardier, care trebuia să facă această procedură doar că în cazul unui pacient care decedase, potrivit surselor Digi24.

Dintr-o aparentă confuzie, el a deconectat femeia de la aparate, în locul bărbatului decedat.

Conducerea spitalului a confirmat decesul unui pacient de la ATI care a murit din alte cauze decât cele naturale sau medicale și a anunțat polițiștii, conform procedurilor.

"Este o anchetă în desfășurare. Noi am anunțat procuratura imediat ce am aflat de caz. Este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se întâmple undeva până acum”, a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din
București.

Managerul unității medicale mai spune că, pentru moment, nu poate comenta cu privire la ce s-a întâmplat cu exactitate, pentru a nu afecta ancheta în curs. Totodată, el susține că nu poate spune public cine a fost de gardă joi, din rațiuni ce țin cont de ”starea psihică a persoanei respective”.

”Noi nu mergem pe altă supoziție decât faptul că a fost un accident, accident produs de persoane. Nu a căzut tavanul. Nu știu dacă trebuie să vehiculăm nume, atât pentru starea psihică a persoanei respective, cât și pentru faptul că e o anchetă în desfășurare.

Dacă un nume iese în momentul ăsta în presă, îl încarci cu o vină pe care poate nu o are. Nu Spitalul Babeș, cu toți cei 800 de angajați, are o responsabilitate. Cei care sunt responasbili se află într-un perimetru foarte clar”, a mai declarat Emilian Imbri.

”În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3.

Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei. 

Sursa citată a precizat că se efectuează activităţi investigative şi de cercetare penală,  în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.


CLICK - Follow us on Google News