Medicul propus ministrul Sănătății, pete la dosar: Soția mea a murit singură în salon şi doctorul Costache a încercat să ascundă asta

24 Oct 2019 | scris de Anita Raicu

Medicul Victor Costache, propus pentru a ocupa portofoliul Sănătății în Guvernul Orban, a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF ”Grigore T. Popa” din Iaşi în 1999, apoi a făcut un an de rezidenţiat în ţară, după care a decis să plece în Franţa, unde a fost nevoit să treacă printr-un nou stagiu de rezidenţiat. În 2014 s-a întors în România, iar acum este directorul medical al Clinicii private Polisano Sibiu.

Medicul propus ministrul Sănătății, pete la dosar: Soția mea a murit singură în salon şi doctorul Costache a încercat să ascundă asta

Victor Costache este considerat o somitate în domeniul chirurgiei cardio-vasculare şi toracice. Potrivit CV-ului personal, a efectuat peste efectuat peste 800 de intervenţii ca şi prim operator, precum bypass coronarian, înlocuirea valvei aortice, chirurgie aortă ascendentă, chirurgie valvă mitrală, suport circulator, transplant inimă şi pulmonar.  

De asemenea, Victor Costache a realizat mai multe intervenţii chirurgicale în premieră, una dintre fiind atestată de Academy of World Records ca fiind prima operaţie complexă de disecţie de aortă tratată endovascular.

În ciuda acestei curricule impresionante, medicul Victor Costache mai are calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. El este învinuit de o familie din Craiova că în anul 2017 ar fi pus greşit diagnosticul în cazul unei paciente, iar aceasta a decedat la șapte zile după operaţia suferită. Femeia a murit singură în salon, iar chirurgul Costache ar fi încercat să muşamalizeze cazul.

Elisabeta Tudorică, o femeie de 64 de ani originară din Craiova, a fost internată în anul 2017 la Clinica Polisano din Sibiu chiar de directorul medical.

“Domnul doctor Victor Costache i-a pus soţiei diagnosticul de stenoză aortică severă, deşi orificiul valvular era de 2,5 cm şi, ulterior am aflat, pentru stenoza aortică severă orificiul valvular trebuia să fie sub 1 cm. A hotărât s-o opereze, dar în cea de-a şaptea zi de la operatie soţia mea a murit”, declară Mihalache Tudorică, soţul pacientei.

“A murit singură în salon şi doctorul Costache a încercat să ascundă asta. A fost găsită de o asistentă medicală şi nu s-a mai putut face nimic. În biletul de iesire, Victor Costache a spus că s-a descoperit pe telemetrie că pacienta a intrat în stop cardio- respirator şi că s-au început manevrele de resuscitare în timp util, dar nu e adevărat.

Chiar asistenta medicală a infirmat acest lucru în faţa organelor judiciare. Şi doctorul care era de gardă şi era acasă în loc să fie la spital a povestit procurorilor exact ce s-a întâmplat în acea noapte. Soţia mea a decedat la ora 5 dimineaţa, aparatele au înregistrat stopul cardio-respirator, iar domnul doctor, ca să acopere că nimeni nu a fost lângă ea, a modificat ora decesului în ora 6”, a mai declarat Mihalache Tudorică.
 
După ce şi-a înmormântat soţia, bărbatul a sesizat procucurorii, iar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a dispus citarea în calitate de suspect a numitului Costache Victor Ovidiu, după cum se arată într-o adresă remisă avocatului familiei Tudorică, în cauză înregistrându-se dosarul penal 703/P/2018.

”Am hotărât sa fac public cazul soţiei mele pentru că nu pot accepta ca România sa aibă în fruntea Ministerului Sănătăţii un medic care trebuie să raspundă pentru moartea unui om, trebuie să răspundă pentru că a încercat să muşamalizeze totul”, a mai spus Mihalache Tudorică.


CLICK - Follow us on Google News