Variantă extrem de contagioasă a SARS-CoV-2, descoperită în Vietnam. O combinaţie între tulpina indiană şi cea britanică

29 Mai 2021 | scris de Anita Raicu

Ministrul Sănătății din Vietnam, Nguyen Thanh Long, a declarat că în țara sa a fost detectată o nouă variantă a coronavirusului, un hibrid al variantelor din India și Marea Britanie, care se răspândește rapid, potrivit Reuters.

Variantă extrem de contagioasă a SARS-CoV-2, descoperită în Vietnam. O combinaţie între tulpina indiană şi cea britanică

După ce a limitat cu succes răspândirea coronavirusului în cea mai mare parte a anului trecut, Vietnam se confruntă din nou cu o explozie de cazuri COVID-19, produsă de o nouă tulpină care se răspândește mai rapid.

Aproape 3.600 de persoane au fost infectate în 31 din cele 63 de orașe și provincii de la sfârșitul lunii aprilie până în prezent, reprezentând mai mult de jumătate din totalul infecțiilor din țara asiatică.

"După efectuarea secvențierii genetice la pacienții nou detectați, am descoperit o nouă variantă care este un amestec hibrid al celei din India și Marea Britanie. Mai precis, este o variantă indiană cu mutații care aparțin inițial variantei Regatului Unit'', a spus Nguyen Thanh Long. 

Vietnamul a raportat anterior șapte variante de virus: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (varianta britanică), B.1.351, A.23.1 și B.1.617.2 (varianta indiană).

Culturile de laborator ale noii tulpini, care se răspândește mai repede decât tipurile cunoscute anterior, au relevat că virusul s-a replicat foarte repede, ceea ce explică de ce atât de multe cazuri noi au apărut în locații diferite într-o perioadă scurtă, a precizat Long.


CLICK - Follow us on Google News