Localnicii din Gilău, convinși că muncitorii vietnamezi se îndoapă cu câinii din curțile lor

26 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Locuitorii comunei Gilău din județul Cluj presupun că ar exista o legătură între faptul că a început să le dispară câinii din curți și vietnamezii care lucrează la o fermă de pui din localitate...

Localnicii din Gilău, convinși că muncitorii vietnamezi se îndoapă cu câinii din curțile lor

Cristian Pleșa, paznicul castelului Banfy din Gilău, care locuieşte peste drum de căminul unde sunt cazaţi vietnamezii nu şi-a mai găsit câinele în curte, deşi îl ţinea legat în lanţ. După o sumară cercetare detectivistică a anunțat Poliția.

”Au atacat câinele, nu ştiu, i-au dat cu spray, sau l-au lovit în cap... că era foarte rău. Şi după am văzut că era dezlegat din legătoare şi pata de sânge acolo, am mers pe urme. În câteva locuri l-a lăsat jos că era greu, a fost foarte gras câinele. Şi am mers direct până la o hală, acolo unde stau vietnamezii ăştia”, a declarat bărbatul pentru Știrile Pro TV.

În urma descinderii pe care au făcut-o în căminul în care locuiesc vietnamezii, polițiștii au găsit într-un frigider resturi de carne pe care le-au trimis la analiză pentru a stabili de la ce animal provin.

Poliţiştii nu au, deocamdată, vreun suspect, dar au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi uciderea animalelor fără drept, cu intenţie.

”Băiatul ăsta avea vreo 20 de câini. De când au venit ăștia au dispărut toți. O mai rămas unul. și încă m-am mirat c-a rămas și asta”, și-a exprimat un localnic convingerea că vietnamezii ar fi vinovați de dispariția câinilor.


CLICK - Follow us on Google News