Medicul Virgil Musta: Acum putem considera că orice cunoscut sau prieten cu care ne întâlnim este infectat și ne poate îmbolnăvi

09 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că nivelul de infectare cu noul coronavirus a ajuns la un nivel atât de ridicat încât orice persoană cu care ne întâlnim poate fi considerată posibil infectată și poate reprezenta un risc.

Medicul Virgil Musta: Acum putem considera că orice cunoscut sau prieten cu care ne întâlnim este infectat și ne poate îmbolnăvi
Doctorul Virgil Musta a declarat că tratamentul cu anticoagulant dă rezultate

"Asistăm la drame în familie, unde nu mai avem unde interna cazuri grave.

Aparținătorii insistă foarte mult ca pacienții să fie internați, dar noi nu mai avem locuri.

Această presiune face ca și medicii să fie foarte obosiți, tracasați, să aibă probleme în a-și desfășura în mod eficient actul medical.

Dacă acum trei luni riscul de a te întâlni cu o persoană bolnavă nu era foarte mare, acum putem considera ca orice persoană cu care ne întâlnim, prieten, cunoscut, este potențial infectat și ne poate îmbolnăvi.

Trebuie să purtăm masca permanent, când ne întâlnim cu cineva", a spus medicul Virgil Musta, la Digi24.

Medicul a explicat că rata de infectare a crescut nu numai în România, dar și la nivel european, pentru că măsurile de relaxare au fost percepute în mod eronat de către populație.

"S-a ajuns la o rea înțelegere a relaxării, lumea consideră că dacă ești relaxat nu trebuie să respecți regulile. Nu este adevărat", spune dr. Virgil Musta.


CLICK - Follow us on Google News