Le Figaro. Didier Raoult: «Virusul suferă mutații și este mai puțin periculos decât în primăvară. Este o altă boală!» - video

24 Sep 2020 | scris de Monica Pavelescu

Într-un clip video distribuit pe contul de YouTube al Institutului de boli infectioase (IHU) din Marsilia, Didier Raoult, directorul instituției, își reafirmă comentariile făcute săptămâna trecută în fața comisiei de anchetă a Senatului, și anume că noul coronavirus a suferit mutații și este mai puțin periculos decât în ​​primăvară.

Le Figaro. Didier Raoult: «Virusul suferă mutații și este mai puțin periculos decât în primăvară. Este o altă boală!» - video

”Există o creștere a cazurilor diagnosticate, fără a crește rata mortalității. Epidemia actuală nu are nimic de-a face cu cea din luna martie-aprilie, este o altă boală!”, spune epidemiologul francez, citat de Le Figaro.

În susținerea celor afirmare savantul francez aduce datele statistice înregistrate în spitalele din Marsilia, care, comparate în perioadele ianuarie-mai și mai-septembrie, indică faptul că la același număr de pacienți infectați, procentul de decese și de internări la Terapie Intensivă este mult mai mic acum decât în primăvară.

Un articol recent publicat de prestigioasa platformă The Lancet, indică, la rândul său, faptul că că este posibil ca virusul să fi suferit o mutație care l-a făcut să piardă o parte dintr-o gena; același lucru s-a întâmplat și cu SARS, în 2002, care a pierdut severitatea infectării iar răspunsul inflamator a scăzut.

Afirmațiile lui Raoul nu sunt deloc împărtășite de alți medici. Bruno Megarbane, șeful unității de Terapie Intensivă a spitalului Lariboisière: ”Nu aș spune că este o altă boală, dar posibil o boală cu profil epidemic modificat, datorită măsurilor de prevenție care au fost luate pentru a preveni contaminarea”.


CLICK - Follow us on Google News