Cel de al doilea britanic vaccinat împotriva coronavirusului? William Shakespeare!

08 Dec 2020 | scris de Anita Raicu

Începând de astăzi, Marea Britanie a demarat administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech, devenind astfel prima țară occidentală care a dat startul imunizării în masă a populației împotriva coronavirusului.

Cel de al doilea britanic vaccinat împotriva coronavirusului? William Shakespeare!

Numele celui de-al doilea pacient britanic ce a primit vaccinul anti-coronavirus este din Warwickshire și se numește... William Shakespeare, potrivit Reuters.

Bărbatul în vârstă de 81 de ani a fost vaccinat la Spitalul Universitar Coventry, o distanță de 32 de kilometri de Stratford-Upon-Avon, locul de naștere al omonimului său, cel mai mare dramaturg și poet din Anglia.

Numele și locul unde trăiește au stârnit amuzamentul utilizatorilor Twitter, care s-au întrecut în glume cu referință la operele lui William Shakespeare: ”Îmblânzirea gripei” sau ”Cei doi domni ai Coronei”.

Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer.

Ea a fost vaccinată cu o săptămână înainte să împlinească 91 de ani, spunând că acesta este ”cel mai frumos cadou de ziua ei pe care și-l putea dori”.

Oficialii britanici din domeniul sănătății se așteaptă să aibă până la 4 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, care oferă până la 95% protecție împotriva Covid-19, disponibil până la sfârșitul lunii decembrie.

În prima săptămână vor fi disponibile circa 800.000 de doze, în condițiile în care prioritate au personalul medical, cei din centrele de îngrijire și vârstnicii peste 80 de ani.


CLICK - Follow us on Google News