Jordan Belfort, adevăratul «Wolf of Wall Street», dă în judecată producătorii filmului pentru 300 de milioane de dolari

25 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Jordan Belfort, brokerul care a inspirat scenariul filmului ±The Wolf of Wall Street“, a intentat proces producătorilor filmului solicitând daune de 300 de milioane de dolari, informează BBC.

Jordan Belfort, adevăratul «Wolf of Wall Street», dă în judecată producătorii filmului pentru 300 de milioane de dolari

Belfort pretinde că Red Granite Productions a minţit cu privire la faptul că filmul a fost ”finanţat în mod legal“ atunci când le-a vândut drepturile de autor pentru ecranizarea poveștii sale. 

Co-fondatorul Red Granite Productions Riza Aziz a fost arestat anul trecut, fiind suspectat de spălare de bani. Aziz este fiul vitreg al premierului malaezian Najib Razak, care este acuzat că a delapidat 700 de milioane de dolari din fondul 1Malaysia Development Berhad (1MDB) - care a finanţat filmul

Belfort acuză că Aziz ”i-a ascuns aceste fapte penale şi surse de finanţare“. 

Filmul, un mare succes al regizorului Martin Scorsese, s-a bazat pe cartea autobiografică a lui Belfort, care descrie ascensiunea sa fulgerătoare în anii '80, dar şi decăderea după scandaluri de corupţie, femei, înşelăciune şi crimă.  

Belfort, care a petrecut 22 de luni în închisoare pentru infracţiunile redate în filmul din 2013, vrea acum ca drepturile sale de autor să devină nule, susţinând că nu ar fi făcut-o dacă ar fi ştiut de unde vin banii. 

Suma pe care o cere este de 300 de milioane de dolari, veniturile generate de film la box office. 

Avocatul companiei Red Granite Matthew Schwartz a spus: ”Procesul lui Jordan Belfort nu este nimic mai mult decât o încercare disperată şi ironică de a renunţa la un acord care pentru prima dată în viaţa sa l-a făcut bogat şi faimos prin mijloace legale“. 

Rolul lui Jordan Belfort a fost interpretat de Leonardo DiCaprio, interpretarea aducându-iun Glob de Aur și o nominalizare la  premiile Oscar.


CLICK - Follow us on Google News