Finala X Factor 2020 sau cum s-a bucurat fiecare finalist că a câștigat concursul

19 Dec 2020 | scris de Anita Raicu

Cumva de așteptat, dar pe deplin meritat, Andrada Precup, o adolescentă în vârstă de 17 ani este câştigătoarea celei de a noua ediții a X Factor, din anul de grație 2020.

Finala X Factor 2020 sau cum s-a bucurat fiecare finalist că a câștigat concursul

Tânăra a impresionat publicul telespectator nu numai prin povestea sa, este nevăzătoare, ci și prin voce și repertoriul ales de îndrumătorul său din concurs, Ștefan Bănică Jr. 

Tehnica vocală i se datorează Danei Bartzer, profesoara sa de canto a tinerei, o solistă cunoscută a anilor '90.

"Andrada învaţă la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secţia specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene şi am preluat-o eu.

Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experienţă cu o elevă nevăzătoare. Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăţa lucruri noi.

Nu spune niciodată NU, ci doar «să vedem, să încerc». Ce-şi doreşte un profesor mai mult decât atât? Are o ureche şi un auz absolut, o acurateţe vocală, o memorie fantastică. Pentru noi, cei care vedem, e greu de înţeles cum procedează ei, nevăzătorii.

Ea reţine piesele ascultând, are programe speciale, este pricepută în tehnologie. Trebuie să ştiţi că ea este la un liceu normal, nu la un liceu pentru nevăzători. Ea ţine pasul cu toată lumea", a declarat Dana Bartzer despre eleva sa.

În rest, finala concursului s-a remarcat în primul rând prin faptul că nu a mai fost o transmisiune în direct, ci o emisiune înregistrată, ceea ce te conduce logic la gândul că fie câștigătorul a fost desemnat înainte de voturile telespectatorilor, nașpa pentru competiție, fie fiecare dintre cei patru competitori au înregistrat un moment în care se ”bucurau” că au câștigat concursul...

Alfel, a mai fost un recital al Bellei Santiago, una dintre câștigătoarele concursului, de pe vremea în care premiile erau mai mari, a cărei interpretare a ascuns extrem de bine urechilor ascultătorilor o melodie a lui Alanis Morissette.

Și pe lângă plictiseala și poticneala prezentatorilor, Răzvan și Dani, a mai fost un show al Loredanei Groza, extravagant, extras din spectacolul pe care ar fi urmat să-l susțină la sfârșitul acestui an, în timpul căruia, pe lângă calitatea artistică și melodiile antrenante, telespectatorii au fost agățați, stând multă vreme cu ochii zgâiți pe ecrane pentru a se convinge că nu este complet goală...


CLICK - Follow us on Google News