3dots.ro

A murit Bogdan Cristea, profesorul de limba română care a ajutat zeci de mii de elevi din România

A murit Bogdan Cristea, profesorul de limba română care a ajutat zeci de mii de elevi din România

Bogdan Cristea, unul dintre cei mai apreciați profesori de limba română, care a ajutat în mod gratuit zeci de mii de elevi din România, a murit în urma unei suferințe de câteva luni.

Zeci de mii de tineri din toată țara au găsit pe pagina de Facebook Prof. Cristea teste rezolvate și explicate pentru Bacalaureat sau Evaluarea Națională, dar și sinteze, exerciții și lecții predate pe înțelesul tuturor.

Decesul a fost anunțat pe pagina de Facebook ”Prof. Cristea”, administrată în ultima perioadă de sora profesorului.

”O dimineața sumbră! O dimineața în care mi-aș fi dorit să fie la nesfârșit…O dimineața în care orice voiam sa aud…nu ca vei scrie printre stele…Drum lin spre o nouă lume… lume fără sfârșit!Continuă să pictezi litere printre îngeri și să ne vegheze frumos!!”, este mesajul publicat pe pagina Prof. Cristea.

Probleme cu sănătatea la doar 36 de ani

În ultimele luni, Bogdan Cristea s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate, la doar 36 de ani.

”Bună ziua! Dragii mei elevi, dragii mei părinți, vă anunț că o perioadă nu voi mai fi prezent pe această pagină din cauza unor probleme medicale. Nu sunt grave, însă necesită a-mi lua un concediu medical. Vă mulțumesc pentru înțelegere! P.s. pagina va rămâne! Gânduri bune și cu sănătate!”, este mesajul publicat pe pagină în data de 12 octombrie 2023.

După trei luni, pe pagină a apărut un nou mesaj, de această dată semnat de sora profesorului:

”Buna ziua!!! Sunt sora indragitului profesor Prof. Cristea ! Domnul profesor trece prin momente greu încercate de viață….si are nevoie de noi și rugăciunile noastre! De aceea doresc astăzi ora 19 sa ne rupem 30 de minute din timpul nostru și să vă rugați alături de noi pentru el!!! Dumnezeu să ne binecuvanteze, iar pe el sa il întărească!!!”.

Un tratament în Turcia care nu a mai fost posibil

În urmă cu cinci zile, pe pagină era lansat un apel pentru donații, profesorul având nevoie de un tratament în Turcia.

Bogdan Cristea era originar din comuna Vutcani din județul Vaslui, dar de mai mulți ani preda în București. El a lansat o pagină de Facebook intitulată inițial ”Noua Limba”, apoi a schimbat numele în “Prof. Cristea”. Prin intermediul acestei pagini, el a oferit sprijin elevilor care urmau să susțină examenul de bacalaureat sau Evaluarea Națională.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs