3dots.ro

A încetat din viață cunoscuta realizatoare tv Ioana Bogdan

A încetat din viață cunoscuta realizatoare tv Ioana Bogdan

Ioana Bogdan, una dintre cele mai cunoscute realizatoare de emisiuni la TVR, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Dumnezeu să o odihnească!

”Ne-a părăsit doamna Ioana Bogdan, o personalitate deosebit de importantă a Televiziunii Române. Îi datorez enorm și am colaborat permanent cu domnia sa din 1975. Mulțumesc, Ioana pentru tot, o să-mi fie foarte dor de tine. Dumnezeu să te odihnească-n pace!”, a scris Nicu Alifantis.

”Sunt OAMENI datorită cărora exiști profesional. Ioana Bogdan a fost una dintre „mămicile” artistului Adrian Enache. Am lucrat cu doamna Ioana Bogdan, am învățat de la ea, am fost norocos să fac parte din generația artiștilor cu personalitate. Ioana Bogdan va rămâne veșnic în inima mea pentru tot ce mi-a oferit, ca să devin ARTISTUL de azi. Dumnezeu s-o odihnească!”, a transmis Adrian Enache.
______________

Ioana Bogdan a lucrat pentru Televiziunea Naţională aproape patru decenii, din vremea când totul era alb-negru la televizor,dar numai ca imagine, căci emisiunile în sine compensau lipsa culorilor, fiind executate cu un profesionalism greu de egalat astăzi, cu tot ajutorul dat de explozia de culoare și strălucire a plasmelor de ultimă generație. A fost reporter, redactor, apoi realizator a zeci de emisiuni în Departamentul Divertisment, redactor-şef, producător delegat.

Cunoscută de toți marii actori prezenți de-a lungul vremii în platourile Televiziunii, de toți angajații acestei instituții (de la directori și președinte până la ultimul mașinist) și de milioanele de telespectatori pe parcursul a mai multor generații, deși se afla tot timpul în spatele camerelor de luat vederi, Ioana Bogdan a deținut ”secretele” arhivei de aur a TVR ca nimeni altul din generația sa.

Ioana Bogdan fost realizator al celebrelor Magazine, alături de Tudor Vornicu, al emisiunilor Punct-Contrapunct, Meridian, etc., toate fiind emisiuni de divertisment care bucurau și alungau cenușiul din viețile oamenilor de până în 89, emisiuni care se doreau a fi nu numai amuzante, ci și cultural-informative.

Așa cum spunea însăși realizatoarea, emisiunile erau un fel de post de televiziune în miniatură, în sensul că acestea cuprindeau de toate: muzică, film, circ, cuplete, taote pe gustul și pe înțelesul fiecăruia.

A fost o vreme la șefia divertismentului în TVR, a muncit pentru ”Cerbul de Aur” din primii ani ai festivalului și până în ultimii de după Revoluție și a fost prezentă la primele organizări ale ”Eurovizionului” de la noi.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs