3dots.ro

Mesajul unui liceu tehnologic: ”Încetați de a vă mai declara mândria exclusivă pentru notele mari ale unora dintre elevi”

Mesajul unui liceu tehnologic: ”Încetați de a vă mai declara mândria exclusivă pentru notele mari ale unora dintre elevi”

Din articol:

Conducerea Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște” din Lugoj a postat, pe pagina de Facebook a instituției un mesaj adresat școlilor care se laudă cu elevii ce au obținut note mari la Evaluarea Națională, și nu numai lor…

”Încetați de a vă mai declara mândria exclusivă pentru notele mari ale unora dintre elevii de clasa a VIII-a. Merită felicitările voastre, doar că mai aveți și alti elevi în școală!

Încetați de a mai împărți lumea in cei câțiva cu medii mari și restul, tocmai fiindcă restul este tot rodul muncii profesorilor și efortului părinților.

Încetați în a vă bucura de titluri de presa de tipul „singura școală cu o nota de 10”. Școala este pentru toți, despre toți, în interesul tuturor!”, este mesajul Liceului ”Valeriu Braniște”.

În aceeași postare, reprezentanții liceului încurajează școlile să aprecieze toți elevii, inclusiv pe cei care au luat note mici și să-i sfătuiască să ia cele mai bune decizii, prin opțiunile lor, pentru liceu sau școală profesională.

Bucurati-va și apreciați toți elevii, inclusiv pe cel care a luat nota cea mai mica din școală. El poate ca va reuși cândva, cumva, în viață! Veți fi atunci mândri de el?

Lăudați toti elevii fiindca au făcut fata acestei încercări, EVALUAREA NATIONALA, mai degrabă decât sa ia decizii dureroase, precum o sinucidere sau un abandon!

Încurajați pe toți sa ia cele mai bune decizii școlare si profesionale, prin opțiunile lor pentru liceu și școală profesională!

Cereți-le să se dezvolte frumos, personal, social, profesional, emoțional, spiritual și spuneți-le că în fiecare dintre ei se ascunde un om valoros de care noi avem nevoie.

Nu uitați ca societatea noastră are nevoie de noi toți, nu doar de unii. Lumea nu este perfecta, iar în imperfecțiunile ei, cu toții trebuie sa aducem valoare adăugată!

‼️‼️ Nu uitați: zilnic aveți nevoie ca cineva sa va facă un serviciu sau sa va producă ceva….s-ar putea ca acel cineva sa fie unul dintre cei pe care cândva nu am vrut sa îl apreciem fiindca, nu-i asa, nu avea nota maxima!”, mai scrie în mesajul Liceului ”Valeriu Braniște”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs