3dots.ro

Ce boală a avut, în realitate, Mircea Geoană, adjunctul secretarului general NATO

Ce boală a avut, în realitate, Mircea Geoană, adjunctul secretarului general NATO

Din articol:

În ultimii ani s-a tot vorbit în spațiul public despre faptul că că Mircea Geoană ar suferi de cancer. Zvonurile că adjunctul secretarului general al NATO ar fi suferit de o boală incurabilă erau coroborate cu deteriorarea aspectului său fizic, aparițiile sale palide, faptul că a slăbit în greutate…

Unele publicații românești au insistat asupra acestui subiect delicat, precizând chiar și tipul de cancer de care ar fi suferit. Dar, s-au înșelat! Și nu numai ei, ci și medicii care l-au diagnosticat pe Mircea Geoană.

Mircea Geoană mărturisește că a fost diagnosticat greșit în România, chiar de două ori. Ulterior, în urma unui consult efectuat în Belgia a aflat de ce boală suferă, dar nu dorește să facă publică această informație, păstrând subiectul pentru o eventuală carte de memorii.

”Sunt detalii care… poate în cartea de memorii o să le scriu sau o să le scrie un biograf al meu când o să aibă voie să se uite la arhive (…) Am avut și eu probleme de sănătate, am avut sperieturile mele… Am avut de două ori diagnostic greșit în România. Nu o spun cu păcat. M-am speriat și eu și familia. Medicul nici nu mi-a spus diagnosticul, le-a spus copiilor. A fost și foarte multă amplificare.

Nu cred ca a fost ceva răutăcios în speculațiile respective. Am mers în Belgia la control și am aflat că, de fapt, era altceva. Este prima oară când spun, nu-mi place să arăt cu degetul, dar nu cred că au făcut-o intenționat. Asta au zis eu ca se întâmplă. Nu o dată, ci de două ori.

Când am aflat diagnosticul nu am crezut și am zis să încep să fac investigații. Sunt oameni bun în sistemul nostru medical, însă cred că trebuie regândit și reorganizat totul. Trăind la Bruxelles, când mă duc la medic, mă duc mai degrabă acolo, pentru că sunt medicii noștri și mă duc pe sistemul nostru de la NATO”, a mărturisit Mircea Geoană, în podcastul lui Cătălin Măruță.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs