3dots.ro

Orașul din România în care jumătate dintre mașinile parcate în centru au în parbriz legitimație de persoană cu handicap – video

Orașul din România în care jumătate dintre mașinile parcate în centru au în parbriz legitimație de persoană cu handicap – video

Aproximativ jumătate dintre autoturismele parcate în zona centrală a Aradului folosesc cardurile speciale distribuite de primărie persoanelor cu handicap care îi scutesc pe şoferi de plata taxei de parcare.

Starea nefirească a fost semnalată pentru prima dată în luna octombrie a anului  trecut, când un arădean sătul să se tot învârtă prin parcarea din centrul orașului în căutarea unui loc liber, a fost curios să vadă dacă mașinile parcate sunt în regulă. După ce s-a plimbat două zile la rând s-a plimbat printre ele, a constatat că din 30 parcate, 26 aveau expuse legitimații de persoană cu handicap.

”Nu pot să cred că toți cei care le conduc suferă vreun handicap. Am constatat că sunt mașini parcate lângă instituții. Noi, ceilalți, nu mai avem loc”, a fost mesajul arădeanului.

O oră de parcare în centrul Aradului costă 2 lei dacă se scoate tichet de la parcometre şi 2,59 lei dacă taxa se achită prin aplicaţii online.

Viceprimarul Aradului Lazăr Faur a declarat astăzi, 19 martie 2023, că la un control făcut în zona ultracentrală a orașului din cele 250 de autoturisme parcate, 111 aveau postată pe parbriz o legitimaţie specială pentru persoane cu handicap. Unele dintre autoturisme erau de lux sau chiar maşini sport.

”Este absolut jenant, tu, om sănătos, să te foloseşti de o legitimaţie de handicap ca să nu plăteşti 2 lei parcarea. Am solicitat Poliţiei Locale să verifice valabilitatea tuturor legitimaţiilor şi vom face razii mai dese dacă este nevoie”, a spus viceprimarul.

El a mai precizat că verificarea a făcut-o pe o lungime de aproximativ un kilometru pe bulevardul Revoluţiei, între Biserica Roşie şi Teatru Clasic ”Ioan Slavici”.

Motivul pentru care au apărut atâtea legitimații ar consta în faptul că, în timpul orelor de lucru, cu greu poate fi găsit un loc de parcare în centrul Aradului.

Autoritățile spun că unii dintre posesorii de drept ai legitimaţiilor le-au copiat şi le-au pus pe mai multe maşini ale membrilor familiei, în timp ce alţii ar fi falsificat aceste ecusoane.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs