Primarul Aradului, surprins în direct de cutremur. ”Soția mea îmi scria mesaje: ”Vino repede acasă” – video

Primarul Aradului, surprins în direct de cutremur: ”Soția mea îmi scria mesaje: ”Vino repede acasă” - video

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, marţi seară, la ora 20.26, în judeţul Arad, fiind resimţit în mai multe oraşe din ţară, anunţă Institutul pentru Fizica Pământului. A fost urmat de o replică de 3,2 grade, la ora 21.04.

Călin Bibarț, primarului municipiului Arad, acorda un interviu în direct în momentul în care s-a produs seismul de 5,3 grade, marți seara.

Bibarț era în direct, inclusiv video, pe pagina de Facebook ”La Strada TV”, răspunzând la întrebările cetățenilor, când întreaga încăpere aflată la etajul 7 a început să se miște.

În ciuda mișcării puternice, surprise de camerele de luat vederi, primarul nu a dat semne de panică, exprimându-și doar speranța că în oraș nu vor fi foarte multe pagube.

Primarul Aradului a declarat  că se afla într-un studio de radio, într-o clădire industrială înaltă, la aproximativ etajul 20, când a simțit și a văzut mișcarea mesei și a obiectelor din jur.

„Nu sunt atât de sperios, vă spun sincer că acolo unde eram, în studio, este o fostă clădire industrială foarte înaltă.

Eram cam la etajul 20 al unui bloc normal și am simțit, dar am și văzut cu pleacă masa și toate obiectele.

Am și spus, cred că este cutremur de 4 și ceva, dar a fost de 5,3 grade.

Am descoperit că avem mici pagube. Aradul are foarte multe clădiri istorice, unele dintre ele, din păcate, neîngrijite de proprietari.

În unele locuri au căzut cărămizi și țigle de pe acoperiș. Am izolat toate zonele cu poliția locală și cu cei de la ISU.

Din fericire, nu au fost oameni răniți, doar câțiva oameni speriați.

Și soția mea îmi scria mesaje: E cutremur, vino repede acasă”, a spus Calin Bibart, la Antena 3 CNN.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories