3dots.ro

Situația absurdă în care chiriașii unei case nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară de proprietar – video

Situația absurdă în care chiriașii unei case nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară de proprietar – video

Proprietarii de locuințe închiriate ar trebui să țină seama de coșmarul prin care trece un brașovean, care, deși chiriașii nu-i plătesc chiria, nu-i poate da afară din casă, din cauza legii, ale cărei lacune sunt deja speculate de mulți escroci!

Proprietarul case a încheiat un contract de închiriere pe cinci ani, dar, la scurt timp după semnarea actelor, chiriașii au refuzat să mai achite contravaloarea chiriei.

În prezent, omul și-ar dori să-i dea afară din locuință pe cei care l-au înșelat, dar, surprinzător, legea nu îi permite.

A apelat la poliție, oamenii legii au venit, au constatat și apoi au plecat, pentru că cei care s-au instalat în casă sunt protejați de legea chiriașilor.

În disperare de cauză, pentru a-și elibera proprietatea, omul le-a oprit chiriașilor toate utilitățile, dar nici așa nu a reușit să-i convingă să plece.

În cele din urmă a apelat la instanță, dar până la soluționarea cauzei, trebuie să-i tolereze.

Cum s-a ajuns la această situație absurdă

În urmă cu 9 luni, proprietarul a întâlnit o familie care căuta să închirieze o proprietate mare, cu grădină și condiții moderne. S-au înțeles, au semnat un contract de închiriere valabil pe cinci ani, dar după trei luni n-au mai plătit. Proprietarul i-a sunat, dar chiriașii i-au spus că n-au bani să achite.

”A început să-mi arate că a fost bolnav, că a avut apă la plămâni. O fi fost, nu zic, deși la modul cum se comportă, sincer, mă îndoiesc”, povestește proprietarul, pentru Digi24.

Omul le-a propus chiriașilor, pentru a elibera casa, chiar să le plătească chiria pe două luni, într-o garsonieră, dar au refuzat sub pretextul că au un câine și i-au amintit că au legea chiriașilor se partea lor.

”Ne judecăm și rezolvăm problema”, spun chiriașii, extrem de liniștiți în situația în care se află.

Procesul de evacuare va trena, probabil, încă un an

Primul termen în procesul pe care proprietarul l-a intentat chiriașilor rău-platnici este programat să se desfășoare pe 11 iunie, dar, fiind foarte aproape de momentul în care începe vacanța judecătorească, în iulie, e posibil ca sentința să fie dată undeva în luna august. După aceea, chiriașii au 30 de zile să atace decizia, ceea ce, probabil, o vor face dacă le va fi nefavorabilă.

Un eventual apel se va judeca prin octombrie, iar până la comunicarea aflarea deciziei va fi deja iarnă și cum în luna decembrie, tot prin lege, nu se mai poate face evacuarea, proprietarul va mai avea de așteptat până în martie.

Pentru evitarea unor astfel de situații, avocații recomandă proprietarilor  încheierea contractelor pe perioade care să nu depășească un an.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs