3dots.ro

Turist decedat, lăsat pe munte de elicopterul SMURD. Salvamontiștii au fost nevoiți să îl care pe jos

Turist decedat, lăsat pe munte de elicopterul SMURD. Salvamontiștii au fost nevoiți să îl care pe jos

Un turist polonez care făcea drumeții în masivul Făgăraş a murit după ce a făcut stop cardio respirator.  Bărbatul făcea parte dintr-un grup și i s-a făcut rău în timp ce se afla între zonele Trei Paşi de Moarte şi Nerlinger.

Echipaje Salvamont din Sibiu și Argeș precum şi un elicopter SMURD au intervenit, însă viața turistului nu a mai putut fi salvată.

Culmea birocrației, pentru că legea nu permite elicopterului SMURD să preia un cadavru la bord, salvamotiștii au fost nevoiți să care pe jos trupul neînsufleţit.

Acțiunea lor a durat câteva ore, timp în care zona masivului Făgăraş a rămas fără asistenţă din partea Salvamont.

”Apel venit prin 112 Brasov, persoana in stop cardiorespirator intre Trei Pași de Moarte și Nerlinger.
Intervine elicopterul 343 POA Brasov si terestru salvamontiști de la Sibiu ca prim raspuns, urmand sa soseasca resursa suplimentara si colegii argeseni care înaintează foarte greu in traficul de pe baraj…

Din pacate victima, cetatean polonez, a decedat. Elicopterul SMURD nu are voie sa ia decedati la bord, chiar daca acea victima moare in timpul actiunii de salvare (!!!).

Asa ca elicopterul pur si simplu a plecat, iar noi am suplimentat salvatorii montani pentru a transporta corpul turistului de sub Nerlinger până la drumul Transfăgărășan, in vederea preluarii de catre IML.

Urmare acestei măiastre proceduri, rugăm turiștii sa aibă grija sa nu se accidenteze in aceasta seara, intrucat atat patrula argeseană cât si cea sibiană sunt in actiune pana la miezul noptii. Multumim pentru intelegere! (…)

Dupa ce a fost coborat corpul turistului decedat la drumul Transfagarasan, polițistii din Sibiu nu intelegeau de ce trebuie sa preia un corp din Arges. Pentru ca a decedat in judetul Sibiu (a se vedea localizarea din postarea initiala) si daca ar fi fost coborat prin Sibiu, evacuarea ar fi durat doua zile, probabil.

Pentru ca, asa cum am zis, decedatii nu se iau la bordul elicopterului si trebuiesc coborati din munte de o alta institutie care nu are nicio atributiune de a face acest tip de lucru, adica Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont ! Doar ca noi nu putem proceda altfel!!!… End of story!”, a comunicat Salvamont Argeș, pe Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs