3dots.ro

Momente ale cutremurului din Taiwan: imagini cu clădiri care se prăbușesc și alunecări de teren în timpul seismului de 7,4 – video

Momente ale cutremurului din Taiwan: imagini cu clădiri care se prăbușesc și alunecări de teren în timpul seismului de 7,4 – video

Cel mai puternic cutremur din Taiwan din ultimul sfert de secol a zguduit insula miercuri, 3 aprilie, distrugând clădiri și provocând moartea a cel puțin patru persoane.

Cutremurul, cu magnitudinea de 7,4, a avut chiar la ora la care oamenii mergeau la serviciu, producând decesul a cel puțin patru oameni au murit și alți 50 au fost răniți.

Agenția Națională de Pompieri din Taiwan a declarat că 26 de clădiri au fost raportate ca fiind ”înclinate sau prăbușite” în urma cutremurului, fără să ofere detalii despre locul în care se află respectivele construcții.

Autoritățile au spus că se așteptau la un cutremur relativ ușor, de magnitudinea 4, și, prin urmare, nu au trimis alerte. Cu toate acestea, cutremurul a fost suficient de puternic pentru a speria oamenii care sunt obișnuiți cu astfel de evenimente.

”A fost prima dată când am fost speriat până la lacrimi de un cutremur”

”Cutremurele sunt ceva comun și m-am obișnuit cu ele. Dar astăzi a fost prima dată când am fost speriat până la lacrimi de un cutremur. Am fost trezită de cutremur. Nu mai simțisem niciodată tremurări atât de intense înainte””, a spus Hsien-hsuen Keng, o locuitoare din Taipei. Ea a adăugat că apartamentul ei de la etajul cinci s-a cutremurat atât de tare încât, ”în afară de exercițiile de cutremur din școala elementară, aceasta a fost prima dată când am experimentat o astfel de situație”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs