Europarlamentar român, verificat „abuziv de poliţia lui Karner” pe aeroportul din Viena: ”Scandalos, este pur şi simplu scandalos şi revoltător!”

Europarlamentar român, verificat „abuziv de poliţia lui Karner” pe aeroportul din Viena: ”Scandalos, este pur şi simplu scandalos şi revoltător”

Epopeea intrării României în Spațiul Schengen e departe să aibă parte de un final fericit, nici măcar când vine vorba de spațiul aerian, după întâmplarea prin care a trecut europarlamentarul Eugen Tomac pe aeroportul din Viena, chiar astăzi.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Eugen Tomac acuză faptul că, deşi România a intrat de o săptămână în Spaţiul Schengen aerian, a fost ”supus în mod abuziv şi discriminatoriu unui proces de verificare de către poliţia lui Karner”, luni, după ce a aterizat cu avionul la Viena, .

”Scandalos, este pur şi simplu scandalos şi revoltător. Am aterizat acum la Viena şi, cum am coborât din avion, am fost supus în mod abuziv şi discriminatoriu unui proces de verificare de către poliţia lui Karner (ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner – N.R.), în condiţiile în care suntem oficial de o săptămână în Schengen.

Dacă Guvernul Nehammer nu încetează această formă de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisiei Europene, dacă va dori votul meu, să acţioneze la CJUE acest abuz de putere”, a scris Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul susţine că România a pierdut, din 8 decembrie 2022 până în prezent, când Austria a votat pentru intrarea în Schengen a Croaţiei şi împotriva intrării României, peste 10 miliarde de euro, pentru că economia ţării noastre nu beneficiază de Piaţa Unică Europeană.

”Ursula von der Leyen trebuie să apere acum Tratatul şi să oprească imediat această formă de discriminare absurdă!”, a mai scris Eugen Tomac.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories