3dots.ro

Doi fraţi care au studiat la MIT, acuzaţi că au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde

Doi fraţi care au studiat la MIT, acuzaţi că au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde

Doi frați, Anton Peraire-Bueno, în vârstă de 24 de ani, şi James Peraire-Bueno, în vârstă de 28 de ani, sunt acuzaţi de fraudă electronică şi spălare de bani, după ce au conceput o schemă tehnologică sofisticată cu ajutorul căreia au reușit să sustragă criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari, informează BBC.

Departamentul de Justiţie al SUA a declarat că presupusul jaf este primul de acest fel și că inventivitatea celor doi frați pune sub semnul întrebării însăşi integritatea sistemului blockchain.

Conform procurorilor, în aprilie 2023, cei doi frați, despre care se spune că au studiat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), au reușit să fure cei 25 de milioane de dolari în criptomonede Ethereum printr-o schemă tehnologică sofisticată şi de ultimă oră pe care au pus-o la cale luni de zile şi au executat-o în câteva secunde.

Procurorii susţin că cei doi s-au folosit de abilităţile specializate învăţate la „una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume” pentru a exploata procesul de validare a tranzacţiilor din Ethereum.

Potrivit actului de acuzare, fraţii au urmat cursurile MIT, unde au studiat matematică şi informatică.

Prin schema concepută, cei doi au obținut acces  la tranzacţiile private în aşteptare ale celor care tranzacționează criptomoneda Etherium şi apoi le-au modificat direcționându-le către propriul portofoliu.

Procesul, pe care anchetatorii spun că l-au denumit „Exploit”, a fost executat în doar câteva secunde.

Când au fost confruntaţi de un reprezentant al Ethereum, oficialii spun că fraţii au refuzat să returneze fondurile şi au luat măsuri pentru a spăla şi ascunde câştigurile furate.

„Schema inculpaţilor pune sub semnul întrebării însăşi integritatea blockchain-ului”, a declarat miercuri într-o declaraţie procurorul american Damian Williams, referindu-se la registrul public care înregistrează plăţile criptografice.

Procurorii notează că este pentru prima dată când o astfel de formă „nouă” de fraudă face obiectul unor acuzaţii penale.

Fiecare dintre ei riscă peste 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs