3dots.ro

Italia. Arheologii au descoperit o frescă cu ceea ce pare a fi o pizza în ruinele orașului antic Pompei – video

Italia. Arheologii au descoperit o frescă cu ceea ce pare a fi o pizza în ruinele orașului antic Pompei – video

O frescă cu ceea ce pare a fi un precursor al pizzei italiene a fost descoperită recent pe un perete al unei case din oraşul antic Pompei, a anunţat ministerul italian al Culturii, potrivit La Repubblica.

Fresca este pictată pe holul unei case care avea alături o brutărie, parțial excavată în secolul al XIX-lea și unde săpăturile au fost reluate în luna ianuarie a acestui an.

Arheologii presupun că pâinea plată ce apare în pictură alături de o cupă de vin, ar fi putut fi mâncată cu fructe precum rodii sau curmale, sau asezonată cu condimente şi un tip de sos pesto.

Deşi, din punct de vedere tehnic, nu poate fi considerată o pizza, deoarece nu are ingredientele cunoscute, cum ar fi roşiile şi mozzarella, imaginea descoperită la Pompei „poate fi considerată o rudă îndepărtată a mâncării moderne”, menționează autoritățile italiene.

Orașul antic Pompei a fost distrus de o erupţie a vulcanului Vezuviu în urmă cu aproape 2.000 de ani, se află la aproximativ 23 km de Napoli, ce poate fi considerat patria pizzei italiene, un aliment protejat de UNESCO.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs