3dots.ro

”Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci”, președintele Elveției a părăsit funcția printr-un clip video amuzant

”Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci”, președintele Elveției a părăsit funcția printr-un clip video amuzant

Spre surprinderea tuturor, preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, şi-a anunţat în luna iunie a acestui an intenţia de a părăsi funcţia, dar nimeni nu bănuia că o va face într-un mod atât de excentric și de amuzant, relatează Le Figaro.

Încă preşedinte al Confederaţiei Elveţiene pentru câteva ore, Alain Berset, a publicat un clip video pe X, luându-și la revedere de la poporul elvețian. pentru a-şi marca în faţa poporului elveţian plecarea din funcţie.

”Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci”

În clip, politicianul elvețian  ia o pălărie şi se îndepărtează, zâmbind, îndreptându-se către ieșire, pe un coridor, făcând un mic salt de bucurie la un moment dat.

De asemenea, el le spune elvețienilor ”La revedere” în cele trei limbi oficiale ale ţării – franceză, germană, italiană: ”Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci.”

”Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci”

În vârstă de 51 de ani, Alain Berset îşi anunţase deja plecarea din fruntea confederației elvete la mijlocul acestui an spunând că s-a simţit ”bine” și cedând locul lui Viola Amherd , care va prelua oficial funcția din prima zi a lui 2024.

”Să poţi să te retragi în timp ce eşti încă în viaţă este un lucru destul de bun”, a glumit politicianul în discursul său de adio rostit în faţa Parlamentului la 13 decembrie, demonstrând că politica se poate face fără încrâncenare.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs