La ce se uită de fapt musafirii când evaluează cât de curată vă e casa. ”Așa ne-am despărțit eu și fosta logodnică: după ce i-am vizitat părinții!“

La ce se uită de fapt musafirii când evaluează cât de curată vă e casa. ”Așa ne-am despărțit eu și fosta logodnică: după ce i-am vizitat părinții!“

Cum evaluează invitații locuințele pe care le vizitează? Unii își fac, probabil, prima impresie în funcție de cum arată ferestrele, podelele și covoarele, în timp ce alții se uită la cât de ordonată este gazda, dar sunt și detalii ceva mai subtile pe care musafirii le analizează cu cel mai critic ochi cu putință!

Yahoo Life a adunat câteva dintre răspunsurile la întrebarea ”Care sunt detaliile pe care le întâlnești într-o casă și care te fac să te gândești: ”Oh, acești oameni sunt foarte curați?””, lansată pe platforma Reddit, dar și câteva sfaturi de la utilizatori pentru cei care vor să-i impresioneze cu adevărat pe cei care le trec pragul.

1. Un alt utilizator spune că își face o idee după cum arată partea de sus a ramei de tablouri. ”Verific dacă acel mic raft este 100% curat de praf. Dacă nu, scot un geamăt extrem de puternic, plec dezgustată și îl scot pe acel nenorocit murdar din viața mea pentru totdeauna. Așa ne-am despărțit eu și fosta mea logodnică după ce i-am vizitat părinții ei murdari”.

2. O altă persoană mărturisește că admiră locuințele în care nu este permisă intrarea cu pantofi în casă.

3. ”99% dintre frigidere sunt prăfuite în partea de sus. În acea diferență de 1% sunt oameni înfricoșător de curați” este de părere un alt utilizator.

4. Mânerele curate ale frigiderului și ale cuptorului și interiorul frigiderului sunt indicii importante pentru altcineva.

5. ”Curăță cuptorul cu microunde!”, este un alt sfat venit după lansarea aceleiași întrebări.

6. Altcineva apreciază dacă ”întrerupătoarele de lumină și pereții din jurul lor sunt curați. De asemenea, mânerele ușilor și ușile în sine. Le curăț în fiecare săptămână în casa mea – mă dezgustă când sunt murdare!”.

7. Altcineva spune că este important ca gazda să aibă un burete curat în bucătărie: ”Urăsc când văd un burete murdar și urât cu care să curăț vasele”.

8. Chiuveta din bucătărie și pereții care o înconjoară sunt indicii bune pentru un alt utilizator: ”O mulțime de murdărie se poate acumula acolo și pe marginea din jurul robinetului”.

9. Prezența în baie a dispozitivelor pentru curățat ferestrele e un alt aspect indicat ca răspuns.

10. ”Curățați jaluzelele. Sunt atât de greu de curățat”, spune altcineva care mărturisește că se arată impresionat de jaluzele imaculate.

11. Un utilizator Reddit spune că apreciază locuința unor gazde ”când e curat sub robinetele lor. În special în casele care folosesc apă de fântână sau apă dură. Robinetele mele au practic depuneri fosilizate de apă de fântână în ciuda găleților de oțet, așa că atunci când le văd curate, mă apucă invidia curățeniei și îl admir pe proprietar”.

12. O altă persoană a indicat ca detaliu important capacele gurilor de aerisire și ”de asemenea, paletele ventilatoarelor de tavan”.

13.  ”Curățați plintele și balamalele scaunelor de toaletă (…). Întotdeauna observ dacă suporturile care țin prosoapele și hârtia igienică de perete sunt prăfuite”, a mărturisit .

14.  Tot toaleta și zona din jurul ei au fost indicate și de un alt utilizator „Știu că e o nebunie că mă uit la asta, dar dacă zona aia mică și ciudată de pe toaletă e curată (…), sunt niște oameni curați”, a scris un altul. Un alt utilizator a mărturisit că se uită inclusiv la capacele șuruburilor de la toaletă.

15. Altcineva a spus că își dă seama că o casă este curată când „nu simt miros de animale de companie, deși le văd – sunt mereu impresionată, având în vedere că știu cât efort este nevoie pentru ca în casa mea să nu miroasă ca și cum am avea animale de companie”.

 

 

 

 

 

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories