3dots.ro

Povestea britanicului care a cumpărat banca ce îi refuzase un împrumut în urmă cu 20 de ani

Povestea britanicului care a cumpărat banca ce îi refuzase un împrumut în urmă cu 20 de ani
Din articol:

Adam Deering, un antreprenor britanic de 39 de ani, a povestit într-o postare pe Instagram – care s-a viralizat rapid – cum a cumpărat banca ce în urmă cu aproape 20 de ani îi refuzase un credit, fiind pe punctul de a-i ruina viitorul.

Britanicul spune că nu a făcut gestul pentru a-și populariza răzbunarea, ci doar a dorit să transmită un mesaj de speranță tuturor celor care astăzi se găsesc într-o situație disperată așa cum a fost și el în urmă cu aproape 20 de ani.

Povestea de viață a lui Adam Deering nu este însă chiar atât de simplă. A avut suișuri și coborâșuri. După ce a încheiat o afacere de milioane, a pierdut aproape totul din cauza băuturii și drogurilor. A ajuns la reabilitare, unde a fost coleg de cameră cu controversatul muzician Pete Doherty. Abia apoi a reușit să-și regăsească drumul către abstinență și succes.

Exmatriculat de la școală de la 14 ani, Adam n-a obținut niciodată vreo diplomă oficială. După o scurtă și dezastruoasă perioadă petrecută în armată, a lucrat prin diverse fabrici și a avut slujbe temporare de paznic, prost plătite.

Adam a realizat că se pricepe foarte bine la vânzări și așa a decis, la 21 de ani, să-și facă propria firmă de reeșalonat datorii.

Fără bani, n-a avut altă soluție decât să apeleze la o bancă din orașul său natal, Urmston, din Anglia, pentru a cere un împrumut de 10.000 de lire sterline.

”Am făcut un plan al afacerii, apoi am stablit o întâlnire cu directoarea băncii pentru a-i vorbi despre proiectul meu, despre deschiderea unui cont și obținerea unui împrumut. Înainte de a merge la bancă, m-am rugat, pentru că nu aveam nicio lețcaie și nicio idee despre cum aș putea să-mi realizez visul în lipsa banilor”, a povestit bărbatul.

Cu inima strânsă, tânărul a așteptat, cu nerăbdare, răspunsul directoarei, care a parcurs rapid proiectul, apoi i-a comunicat faptul că banca nu îi va finanța afacerea.

”Ești prea tânăr și nu ai experiență în afaceri. Nu putem face nimic în acest stadiu”, i-a spus, pe un ton condescendent, directoarea.

Un duș rece, umilitor pentru tânărul care investise aproape tot ce avea în această afacere. „M-a durut sufletul, eram terminat și nu aveam un plan B”, povestește Adam Deering.

Pentru a-și îndeplini visul și pentru a-și pune la punct afacerea, tânărul își dăduse deja demisia din slujba pe care o avea și se împrumutase pentru a-și finanța linia telefonică, de care avea nevoie pentru a-i putea contacta pe potențialii clienți.

Dărâmat psihic și obligat să-și plătească rapid chiria, Adam Deering a fost nevoit să petreacă patru luni într-o clădire dărăpănată, fără a putea cumpăra un birou sau un scaun.

Cu multă muncă a reușit să pună afacerea pe picioare și să ajungă să aibă 150 de angajați.

Succesul în afaceri a venit însă cu tentații și pericole. A început să fie tot mai dependent de alcool și droguri.

”Credeam că a face bani și a avea succes înseamnă să fii văzut în cele mai tari cluburi și să conduci super-mașini și să ai femei, dar în realitate nu aveam o familie și pe nimeni care să mă potolească. Nu aveam o relație solidă, mă purtam ca un nebun”, a povestit el pentru LADbible.

A început să consume cocaină și valium, fără de care nu mai putea dormi, apoi a fost din ce în ce mai rău.

La un moment dat, a ratat o afacere care i-ar fi putut aduce aproape 7 milioane de lire, pentru ca doi ani mai târziu compania sa să fie în pragul falimentului.

”M-am trezit, la 31 de ani, falit, terminat și nu știam încotro s-o apuc și ce să fac cu viața mea. Atunci am știut că trebuie să mă las de băut. Eram la fund”, a spus Adam Deering.

Rămas fără niciun ban, factura pentru reabilitare, în Thailanda, i-a plătit-o contabilul său, în speranța că își va reveni. Și a fost un pariu câștigat. Când a ieșit de acolo, Adam și-a schimbat numărul de telefon, a dat uitării toate contactele toxice din precedenta viață, s-a pus pe muncă și s-a dus la sală.

După ce a vândut societatea de recuperări de credite cu 6 milioane de lire, a devenit dezvoltator imobiliar și a construit nu mai puțin de 130 de case și apartamente la periferia orașului Manchester. Dar și să cumpere sediul băncii care îi refuzase faimosul credit în urmă cu 18 ani. ”În viață, fie renunțați, fie dați totul! Alegerea vă aparține”, conchide omul de afaceri.

Acum, Adam Deering conduce un imperiu ce valora spre sfârșitul anului trecut în jur de 50 de milioane de lire. Are trei copii și se concentrează pe afaceri, fără să se mai lase purtat de alte tentații..

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs