Un farmacist spune că unele produse împotriva răcelii și gripei sunt o risipă de bani
Odată cu începutul sezonului rece, se înmulțesc cazurile de răceală și gripă, iar un sfat sincer primit din partea unui farmacist reprezintă un adevărat ajutor
Într-un interviu acordat publicației britanice The Mirror, Abbas Kanani, farmacist generalist la Chemist Click, a prezentat care sunt produsele pentru răceală și gripă care vor ajuta de fapt la tratarea simptomelor și care este cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii atunci când sunt răciți sau au gripă.
Farmacistul a explicat că cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a cumpăra orice medicament pentru răceală și gripă este să îți evaluezi cu adevărat simptomele.
Există trei tipuri de ingrediente care pot face o diferență reală, în funcție de cum te simți – primul este un decongestionant pentru nasul înfundat, al doilea este un expectorant pentru tuse și al treilea este un antitusiv pentru tusea uscată.
”Atunci când ai răceală sai gripă, trebuie să știi ce fel de tuse ai. Așadar, dacă ai o tuse toracică și iei medicamente pentru tusea uscată, în esență nu te ajută să scăpi de ceea ce este pe piept și acest lucru poate crește șansele de a avea o infecție”, afirmă farmacistul britanic.
În cazul în care suferi de congestie nazală gravă, farmacistul recomandă folosirea inhalării de aburi și a vaporilor, care poate ajuta la ușurarea respirației.
”Dacă te uiți la ingredientele existente, majoritatea sunt aceleași, doar că sunt comercializate în moduri diferite. Nu trebuie să alegi cele mai scumpe mărci, companiile corporatiste își vor face propriile versiuni.
Dacă te uiți la remediile pentru răceală și gripă și iei un produs de marcă bine cunoscut și compari ingredientele, acestea vor fi aceleași. Nu ai nevoie de cele mai scumpe, asta este doar puterea marketingului”.
Farmacistul avertizează că există un produs care, în opinia sa, este o risipă de bani, dar că a remarcat o mulțime de persoane cumpărându-l alături de medicamentele pentru răceală și gripă de-a lungul anilor.
”Există anumite produse, cum ar fi substanțele de stimulare a sistemului imunitar, vitaminele și suplimentele, care nu trebuie luate de cei care urmează o alimentație constantă și echilibrată”.
Farmacistul spune că, atunci când vine vorba de o răceală sau de gripă, nu există nici o modalitate de a o ”tăia de la rădăcină”, deoarece, odată ce a început, aceasta își va urma pur și simplu cursul, indiferent de momentul în care începi să iei oricare dintre medicamente – iar manifestările ei ar putea dura chiar și 10 zile.
Cu toate acestea, dacă după trei săptămâni încă mai ai simptome, cum ar fi o tuse persistentă, Abbas recomandă să soliciți sfatul unui medic.
”Nu contează prea mult dacă începi să iei produse pentru răceală și gripă mai devreme sau mai târziu, deoarece acestea nu au nici o influență asupra naturii virusului și acesta va evolua indiferent dacă le-ai luat sau nu. Toate acestea sunt doar o ușurare simptomatică”.