3dots.ro

OMS. Virusul Marburg, depistat în două țări africane. Extrem de viral, are o mortalitate de 88%, nu are tratament

OMS. Virusul Marburg, depistat în două țări africane. Extrem de viral, are o mortalitate de 88%, nu are tratament

Zeci de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Marburg au fost depistate în Guineea Ecuatorială și Camerun.

Virusul Marburg este unul extrem de contagios și, deocamdată nu există tratament sau un vaccin aprobat care să protejeze împotriva lui, rata de mortalitate a celor care l-au contractat fiind de 88%.

Guineea Ecuatorială a confirmat astăzi primul său focar de îmbolnăvire cu virusul Marburg.

Testele preliminare efectuate în urma decesului a cel puțin nouă persoane în provincia Kie Ntem, situată în vestul țării, au fost pozitive la febra hemoragică virală, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

Autoritățile sanitare din Guineea Ecuatorială au trimis eșantioane la laboratorul de referință – Institutul Pasteur, din Senegal pentru a determina cauza bolii.

Dintre cele opt probe testate la Institutul Pasteur, una s-a dovedit a fi pozitivă la virus.

Până în prezent, au fost raportate nouă decese și 16 cazuri suspecte cu simptome precum febră, oboseală și vărsături și diaree pătate de sânge.

Boala provocată de virusul Marburg este o boală extrem de virală care provoacă febră hemoragică, cu o rată de mortalitate de până la 88%. Ea face parte din aceeași familie cu virusul care provoacă boala cu virus Ebola.

Boala cauzată de virusul Marburg începe brusc, cu febră mare, dureri de cap severe și stare de rău accentuată. Mulți pacienți dezvoltă simptome hemoragice severe în decurs de șapte zile.

Virusul se transmite la oameni de la liliecii de fructe și se răspândește printre oameni prin contactul direct cu fluidele corporale ale persoanelor, suprafețelor și materialelor infectate.

Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a trata Marburg, cu toate acestea, îngrijirea de susținere – rehidratarea cu lichide orale sau intravenoase – și tratamentul simptomelor specifice, îmbunătățește rata de supraviețuire.

O serie de tratamente potențiale, inclusiv produse din sânge, terapii imunitare și terapii medicamentoase, precum și vaccinuri candidate cu date din faza I sunt în curs de evaluare în diverse laboratoare din lume.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs