3dots.ro

Cum arată noul Ford Puma – ‘felina din inima Olteniei’ – produs în exclusivitate la Craiova – video

Cum arată noul Ford Puma – ‘felina din inima Olteniei’ – produs în exclusivitate la Craiova – video
Din articol:

Conducerea companiei Ford România a oferit informații despre noul model de SUV, Ford Puma, "Felina din inima Olteniei“, ce va fi produs în premieră mondială în capitala Craiova.

SUV-ul Ford Puma, noul model care va fi fabricat începând cu 2019 la Craiova are un design sportiv şi atletic şi foloseşte tehnologii de ultimă oră. Potrivit conducerii companiei, Puma va fi oferit clienților inclusiv în variantă sport – Puma ST-Line sau cea e,elegantă – Puma Titanium.

Puma este primul vehicul din segmentul său care oferă sistemul de deschidere a hayonului fără utilizarea mâinilor şi scaun cu masaj lombar, conducerea Ford fiind convinsă că soluţiile ingenioase de depozitare a bagajelor, care oferă cea mai mare capacitate de încărcare dintre toate modelele din acest segment, vor stârni interesul clienţilor. 

Maşina va fi dotată cu motor pe benzină EcoBoost de un litru, cu trei cilindri, care poate oferi un vârf de putere de până la 155 de CP şi un consum de 5,4 l/ 100 km şi emisii de CO2 de la 123 g/ km. De asemenea, tehnologia EcoBoost Hybrid va spori eficienţa consumului de combustibil.

Disponibil în varianta de cutie automată de viteze cu şapte trepte, sistemul Adaptive Cruise Control cu funcţia Stop&Go, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) şi sistemul de centrare pe mijlocul benzii ajută vehicului să menţină o distanţă confortabilă de condus faţă de vehiculele din faţă. 

Sistemul ajută, de asemenea, la reducerea stresului în timpul călătoriilor lungi, menţinând vehiculul centrat pe banda sa de rulare şi poate ajusta viteza vehiculului în limitele legale, monitorizând semnele rutiere. Acest lucru este în plus faţă de informaţiile disponibile prin sistemul de navigaţie de la bord. Funcţia de Oprire-Pornire (Stop&Go) îi permite tempomatului adaptiv (ACC) să oprească complet vehiculul în condiţii de trafic aglomerat, utilizând până la 50% din forţa totală de frânare necesară acestei manevre. 

De asemenea, sistemul îi permite maşinii să plece automat de pe loc dacă timpul de oprire este de sub 3 secunde. Pentru opriri mai lungi de 3 secunde, şoferul poate apăsa un buton aflat pe volan sau pedala de acceleraţie pentru ca maşina să se pună din nou în mişcare.

Noua funcţie de avertizare privind pericolele locale (Local Hazard Warning functionality) – activată de modemul FordPass Connect de la bord – poate informa şoferii despre situaţiile periculoase de pe drumul din faţă, chiar dacă incidentul nu este vizibil din cauza unor curbe sau din cauza altor vehicule.

Partea frontală expresivă oferă blocuri optice în formă de "canoe", acestea ieşind în evidenţă printr-un design interior complex şi fiind aşezate în partea superioară a aripilor. Luminile LED de ceaţă sunt aşezate imediat dedesubt, fiind integrate în difuzoarele de aer frontale care conduc fluxul de aer în zona roţilor faţă, pentru a reduce turbulenţele şi pentru a îmbunătăţi aerodinamica. 

Puma vine cu o soluţie inovatoare de depozitare, concepută în urma discuţiilor cu clienţii, şi oferă un portbagaj versatil, capabil să găzduiască două genţi de golf aşezate în poziţie verticală.

Compartimentul oferă o capacitate de 80 de litri într-un spaţiu de 763 mm lăţime, 752 mm lungime şi 305 mm adâncime şi poate găzdui bagaje de până la aproximativ 115 cm înălţime într-o poziţie verticală. De asemenea, acesta poate fi folosit pentru a depozita echipamentul sportiv murdar sau cizmele Wellington pline cu noroi. Căptuşeala sintetică a compartimentului de încărcare şi ştecherul de scurgere din partea inferioară facilitează curăţarea cu apă.

Concepută în proporţie de 100% din hârtie reciclată şi un adeziv pe bază de apă, podeaua reglabilă a portbagajului are o structură de tip fagure, inspirată de celulele în formă de hexagon utilizate în construcţia componentelor de înaltă rezistenţă ale avioanelor şi supercar-urilor, pentru a oferi durabilitate.

Hayonul lui Puma are, de asemenea, o soluţie inovatoare de încorporare a ruloului portbagajului – rezolvând o problemă uzuală care apare atunci când se încarcă şi se transportă obiecte mari. Ruloul portbagajului se deplasează în acelaşi timp cu hayonul şi elimină necesitatea suporturilor laterale, asigurând accesul neîngrădit la zona de încărcare din spate. 

Capacul flexibil pentru bagaje se mulează cu uşurinţă în jurul obiectelor voluminoase. Pentru o versatilitate şi mai mare, podeaua portbagajului lui Puma poate fi uşor reglată cu o singură mână pentru a se potrivi nevoilor de depozitare şi pentru a se menţine într-una dintre cele trei poziţii de încărcare:

Sistemul audio – cu 10 incinte acustice, include un subwoofer cuplat extern, de 150 mm şi 200 mm, integrat în portbagaj, fără a compromite spaţiul destinat bagajelor şi care oferă un bas rafinat. În acelaşi timp, poziţionarea la nivelul bordului a difuzoarelor de frecvenţe înalte a fost optimizată pentru a produce o gamă mai largă de sunete la nivelul scaunelor, rezultatul fiind o experienţă audio captivantă pentru toţi pasagerii. Sistemul este alimentat de un amplificator de procesare a semnalului digital de 575 waţi, care controlează egalizarea şi mixarea audio, inclusiv sunetul de fond selectabil.
 
Puma va intra în vânzarea propriu-zisă la sfârşitul anului 2019. În dezvoltarea noului model Ford, compania a investit până acum peste 200 de milioane de euro.

Conducerea companiei Ford România precizează că detalii privind preţurile de piaţă ale tuturor variantelor Ford Puma vor fi disponibile începând cu toamna anului 2019.

© 2025 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs