3dots.ro

Un american compară Apusenii cu o stațiune de lux din Alpi: ”Am stat inclusiv printre țărani, dar cred că acești oameni le pot da clasă austriecilor și celor mai mulți turiști care merg acolo”

Un american compară Apusenii cu o stațiune de lux din Alpi: ”Am stat inclusiv printre țărani, dar cred că acești oameni le pot da clasă austriecilor și celor mai mulți turiști care merg acolo”

Daniel, un român care trăiește la Washington din 2002 și are și cetățenie americană. El și-a petrecut sărbătorile de iarnă din acest an în Apuseni și, în virtutea faptului că în urmă cu doi ani și-a petrecut concediul în Alpii Austrieci, s-a simțit îndreptățit să facă o comparație între cele două destinații turistice. Una, ce-i drept subiectivă…

Nu este prima lui tentativă de a împărtăși experiența personală, în vara acestui an a povestit despre concediul petrecut în Tenerife, comparându-l cu cel de la Mamaia, surprinzând prin faptul că a spus că s-a simțit mai bine și a găsit condiții mai bune pe litoralul românesc.

Sărbătorile de iarnă din acest an le-a petrecut în România, în Munții Apuseni, la Mărișel, dar și la Băișoara, la cabana unor prieteni, declarându-se la final foarte impresionat.

”Aș minți dacă aș spune că pârtiile sunt mai bune ca în Austria. Nu, aș spune că nici nu se compară. Însă Munții Apuseni sunt ceva fenomenal, iar oamenii de acolo la fel. Eu așa ceva n-am mai văzut.

Oamenii s-au purtat minunat ca noi și încep să nu mai înțeleg de ce se spune că în România avem servicii proaste și că nu știm să facem turism. Sau poate că am mai învățat ceva. Am stat în Apuseni inclusiv printre țărani, dar cred că acești oameni le pot da clasă austriecilor și poate și celor mai mulți turiști care merg acolo”, spune Daniel

”Mârlănia și nepăsarea pentru ceilalți era la ea acasă acolo, în Austria”

Despre Alpii Austrieci, în concediul petrecut la Mayrhofen, în urmă cu doi ani, turistul româno-american spune că cea mai neplăcută experiență a fost legată de faptul că turiștii britanici ajungeau de multe ori beți pe pârtie, iar gazdele nu luau nicio măsură împotriva lor, pur și simplu ridicau din umeri.

”Pot spune că mârlănia și nepăsarea pentru ceilalți era la ea acasă acolo, în Austria. În România cea mult hulită, la Băișoara, stătea frumos lumea la coadă, nimeni nu se îmbrâncea și nu am văzut bețivi pe pârtie. La fel și la Mărișel. Iar oamenii erau senzaționali. Atenți, aveau grijă să nu ne lipsească nimic și n-am auzit manele sau alte manifestări dubioase”, mai spune el.

În final el spune că și-a făcut deja planurile pentru viitoarele vacanțe.

”Știu unde voi reveni iarna viitoare, însă până atunci aș vrea să văd Apusenii și vara și mă gândesc la Cetățile Ponorului, unde sunt niște peșteri nemaipomenite, de care auziseră și gazdele mele din Austria”, a încheiat el.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs