3dots.ro

A murit Dănuț Caramihai, unul dintre membrii grupului Vouă

A murit Dănuț Caramihai, unul dintre membrii grupului Vouă
Din articol:

Grupul Voua anunță, pe pagina de Faceboook, dispariția unuia dintre cei mai carismatici membri: Dănuț Caramihai.

”Câtă durere! Suntem în această familie unită de peste un deceniu, ați urmărit imagini de la spectacolele noastre din toată țara, ținute cu zâmbetul pe buze… Când pierzi pe cineva drag din familie, cuvintele sunt neputincioase să-ți exprimi durerea!

A plecat dintre noi, total neașteptat, Dănuț Caramihai, cel mai luminos membru al trupei, lăsând un gol imens în sufletele noastre!

În mod sigur, nu-i vom uita niciodată zâmbetul celui care a contribuit din plin la succesul Grupului VOUĂ și în anii ’80, când era student, și în ultima perioadă! Mulțumim pentru pentru TOT, Dănuț !”, este mesajul colegilor.

Artistul va fi incinerat

Vestea morții neașteptate a lui Dănuț Caramihai i-a cutremurat pe prieteni și fani.

”Ne rugăm ca prietenul nostru Dănuț Caramihai, unul dintre sufletele mari de la Vouă, să fie iertat, odihnit de Dumnezeu și să cânte măcar puțin și Acolo Sus în Cer!” a transmis actorul Florin Nan.

Sicriul cu trupul artistului va fi depus, luni, la Capela Cimitirului Belu., iar ceremonia de incinerare va avea loc la Crematoriul Vitan Bârzești marți, de la ora 13.

Grupul Vouă

În 1982, Adrian Fetecău, pe atunci student în anul V al Facultăţii TCM a Institutului Politehnic Bucureşti, după ce a părăsit Cenaclul Lumină Lină, a înfiinţat Cenaclul Vouă. El a cooptat în formula iniţială a trupei 13 băieţi. Grupul era condus de Adrian Fetecău, secondat de Gelu Ocnaru şi Şerban Drăguşanu.

Membrii grupului spun că cenaclul de muzică folk şi poezie nu a avut sprijinul niciunei instituţii a statului comunist şi a reprezentat o alternativă, o frondă autentică la atotputernica maşină de propagandă comunist-ceauşistă a Cenaclului Flacăra susţinut de CC al UTC.

În ”Enciclopedia propagandei româneşti“, apărută în 2012, Călin Hentea afirma despre grupul Vouă că ”au excelat, astfel, prin cântecele, gesturile şi mai ales textele lor «satiric-subversive», adesea excesiv de acide şi de transparente; nu o dată, studenţii dădeau nişte texte spre aprobare la partid şi ieşeau pe scenă cu altele, riscând diverse sancţiuni“.

În mai 1989, casetele audio înregistrate clandestin ajunseseră să se vândă pe piaţa neagră. Vouă a susţinut un spectacol în aer liber, între căminele Complexului Studenţesc Regie din Capitală, cu 10 000 de spectatori, cifră care reflectă popularitatea trupei în acel moment.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs