Mama unui adolescent român, ucis în Londra înainte de Anul Nou: L-am adus pentru un viitor mai bun, acum se întoarce în sicriu

Mihaela Tacu, o româncă stabilită în Marea Britanie, trăieşte o adevărată dramă după ce fiul ei a fost ucis în Londra. Durerea fără margini a româncei i-a impresionat pe britanici.

Incidentul a avut loc pe 30 decembrie, iar românul a fost cel de-al 30-lea adolescent care a fost ucis în Londra anul trecut. 

Ionuț Elvis avea 16 ani și mama lui a stat de vorbă cu reporterii cotidianului britanic The Sun.

Cu ochii în lacrimi, Mihaela, care lucrează într-un salon de coafură, a povestit că şi-a adus băiatul în Londra încă de când acesta avea şapte ani. 

”Era un băiat minunat, atât de blând, amabil și politicos. Era drăguț cu oamenii și nu a rănit niciodată pe nimeni. Suntem în șoc total.

Am auzit elicopterul poliției deasupra capului și am simțit în stomac că i s-a întâmplat ceva fiului meu. Atunci poliția ne-a bătut la ușă. Suntem total devastați. Elvis nu a purtat niciodată un cuțit, nu ne-am fi imaginat niciodată că acest lucru i se poate întâmpla familiei noastre”.

Nu venise niciodată acasă bătut și nu i s-a întâmplat niciodată așa ceva. Apoi, deodată, a fost ucis. L-am adus aici când avea 7 ani pentru a-i oferi un viitor mai bun, acum se va întoarce în România într-un sicriu.

Îi plăcea muzica, se uita la filme și se juca foarte mult cu fratele său mai mic. Simt că vreau să fug din această țară și să mă întorc în România cu copilul care mi-a mai rămas.

Am vrut să ne mutăm din Londra înainte de a muri Elvis, pentru că nu este sigur. Nu este un loc unde să îți crești copiii. Nu mă voi întoarce aici și îi voi încuraja pe cei cu copii să se gândească mai bine la mutarea aici”, spune mama lui Ionuț.

Un prieten de la Park Academy West London a spus: ”Elvis n-ar fi făcut rău nici unei muște, era atât de drăguț. Nu era genul de băiat care a căutat vreodată necazuri, el râdea mereu sau încerca să-i facă pe alții să râdă”.

Mama va trebui să-i explice fratelui mai mic al lui Ionuţ ce s-a întâmplat. 

”Bineînţeles că fratele lui nu înţelege de ce nu este cu noi, ceea ce ne sfâşie inima. A continuat să ne întrebe când se va întoarce Elvis acasă. Nu am crezut niciodată că ni se va întâmpla aşa ceva.

Avem locuri de muncă şi casa noastră, nu suntem o familie dezorganizată, e foarte greu de înţeles de ce s-a întâmplat asta. Ionuţ s-a luptat să-şi facă prieteni la şcoală şi s-a chinuit să-şi facă prieteni încă de când era copil. Avea nevoie de ajutor şi nimeni nu l-a ajutat” a mai afirmat mama victimei.

Pagina de Facebook GoFundMe, creată pentru a strânge fonduri pentru a duce trupul lui Ionuţ în România, a strâns peste 8.000 de lire sterline. 

”Familia este devastată şi nu sunt suficiente cuvinte pentru a-i mângâia, când cei mai mulţi dintre noi ne pregăteam să sărbătorim un An Nou, lumea lor s-a destrămat odată cu moartea fiului lor. Familia doreşte ca trupul lui Elvis să fie repatriat şi îngropat în ţara sa natală, România.

Celui mic îi lipseşte foarte mult Elvis şi întreabă mereu de el. Cum naiba îi poţi explica unui copil mic că fratele lui mai mare a fost ucis şi că nu îl va mai vedea niciodată?”, a scris Claudia Martonfi, cea care a înfiinţat pagina pentru strangerea de fonduri.

Statistica arată că anul recent încheiat a fost cel mai sângeros pentru adolescenţii din Londra. În total, în 2021 au fost ucişi nu mai puţin de 30 de adolescenţi. Este vorba despre un record de nedorit.

Doar în anii războiului au existat mai multe victime în rândul copiilor. Paradoxal este că deşi cifrele oficiale ar indica faptul că pe timpul restricţiilor au fost mai puţine acte de violenţă în stradă, în realitate numărul crimelor a crescut, mai precizează sursa citată. 
 
Agresorul lui Ionuţ, un băiat de 16 ani, care nu poate fi numit din motive legale, urma să se prezinte pe 5 ianuarie la Tribunalul pentru Tineret Ealing şi este acuzat de crimă.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories

Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit: ”Nu e bine deloc!”. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, stârnind îngrijorare în rândul apropiaților săi, scrie Sky News. În luna

O pensionară din Braşov a fost amendată pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului. „Este anormal ce se întâmplă!”

O pensionară din Braşov a ajuns în situația absurdă în care a fost amendată de Poliţia Locală pentru că a plantat câteva flori în grădina

Timișoara. Un cățel a călătorit 100 de kilometri sub capota unei maşini, la motor, şi a scăpat fără nicio zgârietură

Poveste cu final fericit în cazul unui cățel care a călătorit 100 de kilometri sub capota unei mașini. Un căţel a căutat, cel mai probabil,

Comercianţii de combustibili din Ungaria au primit termen de două săptămâni să scadă preţul la carburanţi

Guvernul ungar a acordat un termen de două săptămâni comercianţilor de carburanţi pentru a reduce din proprie iniţiativă preţurile carburanţilor la nivelul mediei regionale, a

Suceava. Medicul oncolog care a luat șpagă de la 280 de pacienți bolnavi de cancer nu va face închisoare

Medicul Anca Dumitrovici Ababneh, fosta șefă a secției de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Suceava a primit o pedeapsă cu suspendare pentru luare