Doi polițiști vânau șoferii maşinilor de lux pentru a primi mită. Geoană şi Becali, printre cei opriţi în trafic
Doi polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei au fost prinși în flagrant în timp ce ar fi primit mită de la un sofer pentru a nu dispune sancțiuni.
Acţionând în zone centrale ale Capitalei, precum Dorobanţi, Primăverii, Piaţa Romană sau în apropierea unor cluburi, polițiștii dezvoltaseră o metodă prin care primeau bani de la șoferii unor maşini de lux, opriți pentru nerespectarea regulilor de circulație.
Cei doi polițiști ar fi vizat şoferi care conduceau maşini de lux şi încălcau codul rutier. Conducătorii auto ar fi scăpat de sancţiuni, care puteau ajunge până la suspendarea permisului de conducere, în schimbul unor sume de bani, de ordinul miilor de lei, conform unor surse apropiate anchetei.
Printre persoanele oprite în trafic în ultimele săptămâni ar fi şi persoane publice, precum Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, sau Gigi Becali, patron FCSB, au precizat sursele citate, însă acestora nu li s-ar fi cerut bani, cel mai probabil din cauza faptului că polițiștii s-ar fi expus prea mult.
În continuarea anchetei, mai mulţi şoferi opriți de poliţişti urmează să fie audiaţi de procurori, iar unii dintre ei ar putea fi puşi sub acuzare pentru dare de mită. De asemenea, procurorii ar urma să facă mai multe percheziţii.
Cei doi polițiști activează la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, unul fiind ofițer, celălalt agent.
Ancheta a fost desfăşurată cu ofiţeri sub acoperire, la dosar fiind şi mai multe denunţuri şi declaraţii ale unor martori, potrivit surselor Adevărul.
Acțiunea a fost organizată de Direcția Generală Anticorupție sub coordonarea Direcției Naționale Anticorupție, desfășurându-se în zona Dorobanți.
“În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de aceștia, prin Serviciul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse eventuale măsuri legale în consecință.
De asemenea, în cazul în care s-ar dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițiștii ar fi puși la dispoziția unității”, a transmis instituţia.
Precizăm faptul că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București se disociază de astfel de comportamente și sprijină organele abilitate în anchetele derulate, mai scrie în comunicatul transmis presei.