Senatul a respins proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc

29 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Senatul a respins proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, iniţiat de UDMR.

Senatul a respins proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Legea a trecut ieri tacit de Camera Deputaţilor şi a stârnit criticile preşedintelui Klaus Iohannis, care a acuzat PSD că cedează Ardealul la unguri. UDMR a asociat afirmaţia preşedintelui cu mesajele naţionaliste promovate în trecut de Corneliu Vadim Tudor.

Rezultatul votului: 126 pentru raportul de respingere şi 9 voturi împotrivă. Aşadar, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc iniţiat de UDMR a fost respins de Senat în calitate de cameră decizională.

”Doamne, ocrotește România!”, a spus un senator la votul final, prin telefon. „Votem cu două mâini” împotriva legii, a declarat alt senator. Mai mulți parlamentari au afirmat că legea este ”rușinoasă și anticonstituțională”, alții că România este „indestructibilă”. 

Alți senatori s-au declarat nemulțumiți că nu au putut și ei să ia cuvântul la dezbateri. „Vă dau un exemplu de armonie etnică: Dobrogea”, a indicat un senator la vot. ”România nu este de vânzare”, a zis un coleg de-al său. ”Votem împotriva acestei aberații legislative”, a afirmat și un fost ministru.


CLICK - Follow us on Google News