3dots.ro

Titi Aur, greșeala care îi pune în pericol pe șoferi: ”Românul crede că face o afacere, de fapt e o păcăleală“

Titi Aur, greșeala care îi pune în pericol pe șoferi: ”Românul crede că face o afacere, de fapt e o păcăleală“
Din articol:

Titi Aur, expert în conducere defensivă, explică de ce, în ciuda aspectului financiar mai avantajos, dacă ne dorim să ne simțim în siguranță, nu este indicat să utilizăm anvelope second-hand.

„Cauciucurile la mâna a doua nu sunt o variantă sub nicio formă. Pentru că, potrivit legii, pot să merg cu cauciucul până când adâncimea canalului este de 1,6 mm. Sub această valoare, nu mai este legal.

Cauciucul nou are 8 mm adâncimea. Cauciucul are cea mai bună aderență când este abia fabricat. Cu fiecare minut care trece, el devine mai puțin aderent. Când trece de 4-5 ani vechime, nu îl mai folosim.

Pe măsură ce cauciucul se uzează de la 8 mm până la 4 mm (cel de iarnă) și 3 mm (cel de vară), chiar dacă legea permite 1,6 mm, se presupune că suntem la o aderență scăzută. Cauciucul îmbătrânește cu timpul și se uzează”, a explicat Titi Aur, potrivit DC News.

Expertul în conducere defensivă spune că echiparea mașinii cu cauciucuri la mâna a doua este, de fapt, o păcăleală: te bucuri că plătești mai puțin, dar, de fapt, în realitate te expui unui mare pericol.

„Un cauciuc de ocazie este dat jos de pe maşină fiindcă fie are 5-6 mm, iar firma care l-a dat jos îl vinde românului care crede că face o afacere(…)

Dacă eu cumpăr, deci, un cauciuc cu 30 la sută din preţul lui, zic că am făcut o afacere. Practic, acel cauciuc, dacă este bătrân sau are uzură, mă păcălesc pe siguranţa familiei mele şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Cât timp nu se întâmplă nimic, voi fi fericit, dar dacă voi fi la spital, cu familia mea şi maşina în service şi dacă îmi va spune ceva ce spun eu acum, voi spune că am fost fraier. Pentru că mă voi bucura la o economie de câteva sute de lei, dar e posibil să fi nenorocit pe cineva”, a spus Titi Aur.

© 2025 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs