
Coreea de Nord. Un copil de 2 ani, condamnat la închisoare pe viață pentru o Biblie găsită în casa părinților

Un raport privind libertățile religioase în lume, publicat recent de Departamentului de Stat al SUA, relevă noi aspecte despre persecuțiile la care sunt supuși creștinii în Coreea de Nord, scrie Business Insider.
În raportul Departamentul de Stat, pe baza informațiilor dintr-un raport din 2021 al ONG-ului Korea Future, este menționat cazul în care o întreagă familie, inclusiv un copil de doi ani, a fost trimisă la închisoare pentru practicile lor religioase și pentru că s-a găsit o Biblie în casa în care locuiau.
Raportul mai precizează că familia, care probabil a fost vizată de Ministerul Securității de Stat, a fost condamnată la închisoare pe viață.
Este vorba de un caz petrecut în 2009, dar faptul că se află atât de târziu despre el nu este ieșit din comun, având în vedere blocada informațională pe care au instituit-o autoritățile din Coreea de Nord.
Un alt caz prezentat în raport se referă la bărbat prins în timp ce se ruga, care a fost bătut de gardieni aproape până la moarte.
Într-un alt caz, un membru al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, asupra căruia a fost găsită o Biblie, a fost executat pe un aerodrom, în fața unei mulțimi formată din mii de oameni, mai arată raportul.
Potrivit informațiilor colectate în raportul Departamentului de Stat, între 50.000 și 70.000 de nord-coreeni sunt deținuți în condiții inumane în închisori pentru că sunt creștini.
Raportul Departamentului de Stat notează că, deși în Coreea de Nord libertatea religioasă este permisă prin Constituție, în realitate nu există așa ceva.
ONG-ul Open Doors USA arată că pentru creștinii din Coreea de Nord „viața este ca un cazan sub presiune”, iar „arestarea sau moartea sunt la doar o greșeală distanță”.
Oamenii arestați pentru credința lor sunt condamnați și supuși la muncă forțată, tortură, abuzuri sexuale sau chiar omorâți, potrivit raportului.
Creștinii sunt considerați o ”categorie ostilă” în Coreea de Nord și se află mereu în stare de ”vulnerabilitate și pericol”.
În același timp, Coreea de Nord celebrează familia conducătoare Kim – actualul lider Kim Jong Un, tatăl său, Kim Jong Il, și bunicul lui, Kim Il Sung – ca pe o dinastie, aproape ca pe zei.