3dots.ro

Două femei care ”vorbesc românește”, suspectate că au răpit-o pe Danka, fetița de 2 ani pe care o caută toată Serbia de o săptămână

Două femei care ”vorbesc românește”, suspectate că au răpit-o pe Danka, fetița de 2 ani pe care o caută toată Serbia de o săptămână

În urmă cu șapte zile, micuța Danka Ilici a dispărut în mod misterios în timp ce se juca în grădina casei de vacanță a părinților ei din Banjsko Polje, centrul Serbiei.

Deși peste 1.000 de angajați ai serviciilor de urgență din Serbia au căutat-o ​​pe Danka, cu sprijinul forțelor din Croația și și Bosnia Herțegovina, încă nu există nicio informație clară despre locul în care se află fetița în vârstă de doi ani. Natura dispariției ei este, de asemenea, un mister.

Părinții fetei, interogați ore întregi. Mama a șters apeluri, mesaje și poze din telefon

Potrivit Blic, părinții fetiței dispărute au fost interogați intens de poliție, separat, timp de câteva ore, de mai multe ori. Potrivit relatărilor din presă, anchetatorii au ajuns la concluzia că nu ar fi implicați cumva în dispariția copilului, dar specialiștii în securitate informatică susțin că mama a șters din telefonul ei mobil mai multe apeluri, mesaje și poze în ziua dinaintea dispariției.

Au fost interogați și apropiați ai familiei, iar unii dintre ei fost chiar supuși și la teste cu detectorul de minciuni.

Joi seară, au fost operate arestări în Bosnia-Herțegovina, după ce trei persoane au făcut un live pe TikTok, pretinzând că o țin captivă pe Danka în subsolul lor. Au cerut o răscumpărare de aproximativ 25.000 de euro. Au fost eliberați a doua zi, după ce s-a dovedit că au făcut totul ”pentru distracție”.

Vineri, a fost cercetat extrem de amănunțit locul în care a dispărut fetița. Sute de polițiști și jandarmi au căutat în toate tunelurile, pasajele subterane și conductele de canalizare cunoscute pe o distanță de câțiva kilometri, fără să găsească nicio urmă a fetei.

Filmare din Viena, cu două femei care ”vorbeau românește” și un copil care seamănă cu Danka

Duminică, un cetățean sârb care locuiește în Viena a trimis poliției austriece o filmare pe care o realizase în ziua precedentă, în care suspectează că apare micuța Danka – o fetiță cu o suzetă în gură, îmbrăcată într-o geacă de culoare alb și roz. El susține că cele două femei care se aflau cu fetița ”vorbeau românește”.

”Am ieșit din stația de metrou Schotenring și am dat peste un copil care fugea și țipa. Mai întâi am observat și apoi am început să înregistrez. Totul s-a întâmplat la o stație de tramvai spre Opera din Viena. Cele două femei care însoțeau copilul vorbeau între ele în limba română. Au strigat-o pe fetiță pe un nume, nu am înțeles care, dar fetița nu a răspuns deloc“, a precizat sârbul care a trimis clipul respectiv.

”Martorul a dat o declarație și a oferit oferit o înregistrare. Bărbatul a aflat despre caz prin intermediul rețelelor de socializare. Circumstanțele exacte, în special dacă este vorba despre o fată dispărută, fac obiectul unei anchete în curs”, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției din Viena, Markus Dietrich.

”Clipul video nu este foarte neclar, așa că nu pot spune cu certitudine că fetița care apare în el este chiar Danka. Așteptăm o confirmare oficială de la poliție. Din mersul și părul fetei, mi se pare că ar putea fi ea, dar nimic nu este sigur, a declarat unchiul fetiței.

Căutată prin Interpol, granițele cu Bulgaria și România sunt verificate

Dispariția micuței a fost anunțat și de Interpol. Danka are doi ani, părul și ochii căprui și are aproximativ 85 de cetimetri înălțime.

Una dintre direcțiile anchetei duce la posibilitatea ca fetița să fi fost răpită și să fi părăsit deja Serbia, aflându-se într-una dintre țările Uniunii Europene.

”Se examinează toate posibilitățile și se verifică dacă copilul a trecut granițagrani. Lucrăm cu toate informațiile disponibile și investigăm în special dacă Danka s-ar putea afla deja într-una dintre țările UE. Din aceste motive, cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei cu România și Bulgaria sunt verificate de zile întregi””, au declarat surse din anchetă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs