3dots.ro

Iritat pentru că a fost criticat, preşedintele Botswanei ameninţă că trimite 20.000 de elefanţi în Germania

Iritat pentru că a fost criticat, preşedintele Botswanei ameninţă că trimite 20.000 de elefanţi în Germania

Extrem de iritat de criticile Berlinului faţă de vânătoarea de animale şi exportul de trofee, preşedintele Botswanei a ameninţat că va trimite cel puțin  20.000 de elefanţi în Germania, pentru a-i învăța pe nemți cum să trăiască alături de animale, relatează BBC.

Germanii trebuie „să trăiască cu animalele, deoarece încearcă să ne impună anumite lucruri”, a declarat liderul Botswanei, Mokgweetsi Masisi, pentru cotidianul german Bild.

”Nu este o glumă! Am dori să oferim acest cadou Germaniei”, a ținut Masisi să precizeze cu privire la oferta de a reloca 20.000 de pachiderme în ţara din nordul Europei, adăugând că ”nu va accepta un refuz”.

Botswana, o ţară fără ieşire la mare din sudul Africii, găzduieşte cea mai mare populaţie de elefanţi din lume, în număr de aproximativ 130.000, cu care coabitarea este adesea dificilă, potrivit preşedintelui, care face referire la atacurile asupra oamenilor, satelor şi culturilor.

În 2019, Botswana a ridicat interdicţia totală a vânătorii, introdusă cu cinci ani mai devreme pentru a inversa declinul populaţiei de elefanţi şi a altor specii. Ridicarea interdicţiei i-a înfuriat pe ecologişti.

Vânătoarea comercială este, de asemenea, o sursă importantă de venituri locale. De atunci, Botswana a decis în fiecare an o cotă de animale care pot fi vânate. De asemenea, anul trecut, ţara a oferit 8.000 de elefanţi Angolei, iar în 2022 a oferit 500 de animale Mozambicului.

Botswana încă nu a luat legătura cu noi

Criticile ministerului german al Mediului, condus de ecologişti, vizează trofeele de la vânătoarea de elefanţi cu care se delectează clienţii occidentali bogaţi.

La începutul acestui an, ministerul a menţionat posibilitatea unor limite mai stricte pentru importul acestor trofee, din cauza problemelor de braconaj.

”În cadrul UE, purtăm discuţii în vederea extinderii obligativităţii permisului de import (…) pentru alte trofee de vânătoare de la animale protejate”, a declarat marţi pentru AFP o purtătoare de cuvânt a ministerului. Întrucât Germania este unul dintre cei mai mari importatori de trofee de vânătoare din UE, ea are ”o responsabilitate deosebită” în această privinţă, a adăugat ea.

În ceea ce priveşte ”cadoul” preconizat de preşedintele Masisi, ministerul german al Mediului a replicat că ”Botswana nu a luat încă legătura” cu Berlinul pe această temă.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs