3dots.ro

Marea Britanie. Moartea unei tinere actrițe, care s-a stins din viață din cauza unui diagnostic greșit, ar putea duce la schimbarea legislație  

Marea Britanie. Moartea unei tinere actrițe, care s-a stins din viață din cauza unui diagnostic greșit, ar putea duce la schimbarea legislație  

Decesul unei tinere în vârstă de 30 de ani din Marea Britanie ar putea duce la schimbări în legislația din domeniul medical, după ce a primit două diagnostice greșite din partea unui medic asociat – un cadru medical cu o pregătire de bază, scrie Mirror.

Emily Chesterton, o tânără actriță, a murit în toamna anului trecut, după ce s-a prezentat de două ori la cabinetul medicului și nu a fost diagnosticată corect.

Din nefericire pentru ea, medicul care a consultat-o  nu avea pregătirea necesară pentru a o diagnostica în mod corect pentru că era un medic asociat, unul care poate deveni practician după doar doi ani de studii și care, în sistemul de sănătate din UK, doar îl ajută pe medicul calificat pentru a gestiona și diagnostica pacienții.

Medicul asociat i-a prescris tinerei un medicament care să-i încetinească ritmul cardiac, bănuind în mod greșit că suferă de anxietate și simptome ale afecțiunii așanumite ”long Covid”.

Tânăra avea de fapt o embolie pulmonară. Cum medicamentele prescrise nu i-au ameliorat starea de sănătate, ea s-a prezentat și a doua oară la același medic, care a pus din nou un diagnostic greșit și a trimis-o acasă, fără să o trimită la un specialist, așa cum prevede protocolul în astfel de situații.

O anchetă desfășurată la St Pancras Coroner’s Court în luna martie a acestui an a concluzionat că medicul asociat ar fi trebuit să o trimită pe Emily la unitatea de urgență a spitalului și că, dacă ar fi fost tratată, probabil ar fi supraviețuit.

După moartea tinerei, o petiție semnată de câteva mii de oameni a ajuns în Parlament, iar acum subiectul se află pe masa de lucru a parlamentarilor.

”Ar fi trebuit să fie trimisă imediat la o unitate de urgență a spitalului. Dacă ar fi fost în ambele ocazii, probabilitatea este că ar fi fost tratată pentru o embolie pulmonară și ar fi supraviețuit”, a spus medicul legist, arată Mirror.

La două săptămâni după incidentul grav, cabinetul a luat decizia colectivă de a rezilia contractul medicului asociat respectiv și s-a luat decizia de a nu mai angaja medici asociați în viitor.

Îngrijorarea în rândul opiniei publice britanice vine în urma faptului că NHS a anunțat că intenționează să tripleze numărul medicilor asociați.

”Ceea ce ne dorim sunt mai mulți medici, dar dacă se insistă asupra acestui lucru, vrem ca aceștia să fie monitorizați și reglementați în mod amănunțit.

Ne opunem titlului, deoarece sună foarte grandios, și am prefera ceva care să descrie mai bine rolul, cum ar fi asistent medical, și ca ei să se prezinte astfel”, au declarat părinții tinerei care a murit în urma malpraxisului.

Deputatul Barbara Keeley a îndemnat guvernul să acționeze rapid pentru a reglementa asociații medicilor și să învețe din acest tragic eveniment, pentru ca astfel de cazuri să nu mai aibă loc.

”Acest lucru a contravenit protocolului declarat al cabinetului de medicină de familie, conform căruia pacienții nu ar trebui să consulte de două ori un medic asociat pentru aceeași afecțiune.

Acest caz ridică serioase semne de întrebare cu privire la utilizarea pe scară largă a medicilor asociați în NHS și, în special, cu privire la permiterea acordării de consultații nesupravegheate, individuale, cu medici asociați în cadrul cabinetului de medicină generală.

Este, de asemenea, foarte îngrijorător faptul că nu există un sistem de înregistrare legală pentru asistenții medicali. Există doar un registru voluntar”, a spus parlamentarul britanic.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs