3dots.ro

O femeie a suferit o întrerupere de sarcină după ce medicii au confundat-o cu o altă pacientă, care urma să facă avort

O femeie a suferit o întrerupere de sarcină după ce medicii au confundat-o cu o altă pacientă, care urma să facă avort

Personalul medical al unui spital din Praga a realizat eroare greu de explicat, efectuând un avort unei paciente care nu-și dorea întreruperea sarcinii, care nu și-a dat consimțământul și nici nu avea cunoștință despre actul medical la care a fost supusă, informează Daily Mail.

Malpraxisul s-a petrecut pe 25 martie la Spitalul Universitar Bulovka, după ce o femeie aflată în luna a patra de sarcină, cetățean străin, nevorbitoare de limbă cehă, a participat la ceea ce credea că va fi un control de rutină.

Din cauza unei încurcături care nu a fost remarcată de asistente, de medicii sau de ginecologul și anestezistul implicați, femeia a fost supusă unei anestezii care era destinată unui alt pacient, care era de asemenea cetățean străin.

După anestezie, femeia însărcinată a fost supusă unui chiuretaj, pentru care era programată cealaltă pacientă.

Bariera lingvistică a dus la dificultăți de comunicare între personalul medical și pacientă

Un expert în domeniu medicala declarat presei locale că, pe lângă neglijența gravă a personalului, un rol important în producerea acestui incident l-a avut bariera lingvistică dintre pacientă și cadrele medicale.

„O pacientă vorbitoare de limba cehă s-ar opune probabil în mod activ faptului că va fi supusă unei proceduri pe care nu o înțelege”, Jan Přáda, medic ginecolog, vicepreședintele Camerei Medicale Cehe.

Până în prezent, nu a fost dezvăluită public limba în care au comunicat cadrele medicale cu cele două paciente implicate în incident. Personalul responsabil pentru acest malpraxis a fost suspendat, iar spitalul investighează incidentul.

Spitalul și-a prezentat scuzele și e gata să ofere despăgubiri

”Scopul trebuie să fie acela de a face o analiză de fond, de a identifica cauzele și de a stabili un proces astfel încât acest lucru să nu se mai întâmple niciodată”, a declarat David Marx, președintele Societății Cehe pentru Calitate în Sănătate.

”Conform constatărilor de până acum, ca urmare a unei încălcări grave a reglementărilor interne din partea angajaților în cauză, procedura chirurgicală a fost inițiată pe pacientul identificat incorect”, a declarat pentru purtătoarea de cuvânt a spitalului.

”Dacă în cadrul anchetei interne în curs de desfășurare vor fi dezvăluite încălcări ale procedurilor de lucru obligatorii, anumite persoane vor fi trase la răspundere personal”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ministerul Sănătății a fost imediat notificat de către șeful clinicii de obstetrică ginecologie a spitalului despre ceea ce un purtător de cuvânt al ministerului a numit un ”incident nedorit”.

”Ministerul Sănătății își exprimă regretul profund față de pacientă și întreaga familie. A fost o eroare umană impardonabilă, iar cei vinovați au fost îndepărtați de la serviciu pentru moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ondřej Jakob.

Jakob a mai declarat că spitalul și-a oferit scuzele pacientei și familiei acesteia și este gata să ofere despăgubiri.

Poliția cercetează cazul ca fiind o vătămare corporală

Potrivit Radio Praga International, poliția a declarat că tratează cazul ca pe unul de vătămare corporală.

În Republica Cehă, avortul poate fi practicat în mod legal din orice motiv până la 12 săptămâni, până la 24 de săptămâni din motive medicale și în orice moment al sarcinii în caz de anomalie a fătului.

Un caz similar s-a petrecut în 2029, în Coreea de Sud, unde un medic a efectuat un avort unei alte paciente decât cea programată, după ce nu a reușit să îi verifice identitatea.

Femeia era însărcinată în șase săptămâni atunci când s-a prezentat la clinică pentru a primi suplimente nutritive. Dar atât medicul, cât și o asistentă nu au verificat identitatea pacientei înainte de a-i administra anestezia și a efectua avortul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs