3dots.ro

Un șofer judecat pentru conducere sub influența alcoolului, achitat după ce s-a demonstrat că organismul său poate produce singur alcool

Un șofer judecat pentru conducere sub influența alcoolului, achitat după ce s-a demonstrat că organismul său poate produce singur alcool
Din articol:

Un șofer belgian judecat pentru conducere sub influența alcoolului a fost achitat după ce instanței i-au fost furnizate probe medicale care certifică faptul că suferea de o afecțiune numită sindromul de autoproducere a alcoolului, pe fondul unor probleme intestinale, relatează The Guardian.

Conform datelor medicale, confirmate de trei doctori, bărbatul suferă de sindromul de fermentație a intestinului, numit și Sindromul Auto-Brewery (ABS) – o afecțiune extrem de rară în care organismul cantități semnificative de alcool în mod natural, fără ca persoana să consume băuturi.

În ABS, etanolul este produs prin fermentarea endogenă de ciuperci sau bacterii din sistemul gastrointestinal, cavitatea bucală sau sistemul urinar.

Producția de etanol endogen apare în cantități minime ca parte a digestiei normale, dar atunci când fermentarea drojdiei sau bacteriilor devine patogenă, pot rezulta niveluri extreme de alcool în sânge.

Sindromul ABS este mai răspândit la pacienții cu alte afecțiuni precum diabetul, obezitatea și boala Crohn, dar poate apărea și la persoane sănătoase.

Persoanele care suferă de ABS pot prezenta simptome compatibile cu intoxicația cu alcool, cum ar fi dificultăți de vorbire, poticneli, pierderea funcțiilor motorii, amețeli și eructații.

Avocatul care l-a reprezentat în instanță pe șofer a adăugat că o ”altă coincidență nefericită”, este că a lucrat la o fabrică de bere.

În verdict, judecătorul a subliniat că acuzatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, nu a prezentat simptome de intoxicație, arată presa belgiană.

Persoanele care suferă de ABS produc același tip de alcool ca din băuturi, dar, în general, simt mai puțin efectele acestuia, a explicat Lisa Florin, biolog clinician la spitalul belgian AZ Sint-Lucas, potrivit The Guardian.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs