Studiu. Consumul de alcool în cuplu poate prelungi durata relației, dar și a vieții 

Studiu. Consumul de alcool în cuplu poate prelungi durata relației, dar și a vieții 

Un studiu recent, publicat în The Gerontologist, relevă faptul că partenerii care au obiceiuri comune asociate cu consumul de băuturi, au mai multe șanse să trăiască mai mult și să aibă o relație mai sănătoasă, informează New York Post.

Kira Birditt, profesor și cercetător la University of Michigan, autorul principal al studiului, afirmă că acele cuplurile care au tipare similare de consum de alcool sau ”parteneriat de băut”, au mai puține conflicte maritale și relații mai lungi.

Consumul de alcool în cuplu, cheia unei relații mai bune și a unei vieți mai lungi

Rezultatele studiului se bazează pe analiza relațiilor a 4.566 de cupluri căsătorite, de sex diferit, în vârstă de peste 50 de ani. Birditt a intervievat cuplurile la fiecare doi ani. Chestionarul nu a întrebat oamenii ce tip de alcool au consumat sau cantitatea, ci mai degrabă dacă au băut cu partenerul lor în ultimele trei luni.

”Foarte interesant este faptul că am descoperit că acele cupluri în care ambii parteneri au răspuns că au consumat alcool în ultimele trei luni au trăit mai mult decât celelalte cupluri care fie au indicat că nu au băut, fie au avut modele discordante de consum, în care unul a băut și celălalt nu”, a spus Birditt.

Cu toate acestea, autorul studiului precizează că nu există un motiv sigur pentru care cercetătorii afirmă că băutul alături de soț sau soție ar fi ”asociat cu o mai bună supraviețuire”.

”Scopul acestui studiu a fost acela de a analiza consumul de alcool în cupluri, în Studiul de sănătate și pensie al universității și implicațiile asupra mortalității”, se afirmă într-un comunicat de presă al universității.

Rezultatele studiului nu sunt o recomandare de a bea mai mult

Cercetătoarea i-a avertizat pe oameni că rezultatele studiului ei nu ar trebui interpretate drept o recomandare de a bea mai mult: uneori, ceea ce este util pentru relații nu este neapărat bun pentru sănătate.

Cu toate acestea, este important de reținut că partenerii de cuplu își influențează reciproc bunăstarea fizică – ea a spus că sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina în ce fel.

”Nu cunoaștem încă de ce consumul ambilor parteneri este asociat cu o supraviețuire mai bună. Cred că utilizarea celorlalte tehnici pe care le folosim în studiile noastre în ceea ce privește experiențele zilnice ar putea ajuta la o mai bună înțelegere: Cum este viața lor de zi cu zi? Beau împreună? Ce fac ei atunci când beau?”, a afirmat ea.

Nu au fost evaluate relațiile interpersonale zilnice

Există, de asemenea, puține informații despre relațiile interpersonale zilnice care să explice legătura cu consumul de alcool.

”Cercetarea viitoare ar trebui să evalueze implicațiile tiparelor de consum de alcool în cuplu pentru calitatea conjugală zilnică și rezultatele zilnice asupra sănătății”, a mai spus cercetătoarea.

Noul studiu al lui Birditt a reprezentat o revenire asupra cercetării efectuate în 2016, în care au fost chestionate 3.000 de cupluri căsătorite de mai mult de 33 de ani. Rezultatul acelui studiu a fost, de asemenea, că acele cupluri în care partenerii au băut împreună sunt mai fericite decât cuplurile în care doar un partener a fost consumator de băuturi alcoolice.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories