Doi morţi, ținuţi în magazia de lemne pentru că preotul a considerat că erau prea săraci pentru capela mortuară

Autor:

Data:

Doi morţi, ținuţi în magazia de lemne pentru că preotul a considerat că erau prea săraci pentru capela mortuară

O situaţie ce nu poate considerată altfel decât revoltătoare s-a petrecut în comuna Urecheşti din județul Vrancea. Preotul din comună este acuzat de localnici că a ţinut trupurile neînsufleţite a doi bărbaţi, timp de două nopţi, în magazia de lemne a bisericii, din cauza faptuluil că ar fi fost prea săraci…

Cei doi erau beneficiari de ajutor social. Unul a murit duminică, 15 decembrie, din cauza unui hematom pe creier și, după ce rudele l-au dus la biserică, preotul a decis să nu-l pună în capela mortuară, ci în magazia de lemne, alături de o altă persoană decedată.

Cazul a fost sesizat de sora unuia dintre decedaţi.

”Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul şi a fost dus la biserică. Când m-am dus să-l văd, am rămas şocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată. I-am spus preotului că ştiu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face aşa ceva”, a declarat Mihaela Icovoiu, sora decedatului, pentru realitateadevrancea.net.

Primarul comunei s-a arătat revoltat de situaţie şi a decis să se implice.

“Era un om, nu contează că era sărac sau bogat, trebuie să aibă parte de acelaşi tratament din partea bisericii. Noi, ca instituţie, dar şi eu, ca persoană fizică, ne-am ocupat de plata celor necesare pentru înmormântarea celor doi decedaţi”, a declarat Nistor Bratosin, primarul comunei.

Preotul Gicu Petrea, cel considerat de săteni vinovat pentru situaţia creată, nu a dorit să ofere nicio declarație media.

Leave a Comment