Comercianţii de combustibili din Ungaria au primit termen de două săptămâni să scadă preţul la carburanţi

Comercianţii de combustibili din Ungaria au primit termen de două săptămâni să scadă preţul la carburanţi

Guvernul ungar a acordat un termen de două săptămâni comercianţilor de carburanţi pentru a reduce din proprie iniţiativă preţurile carburanţilor la nivelul mediei regionale, a anunțat ministerul Economiei de la Budapesta, în caz contrar, Executivul urmând să intervină.

Márton Nagy, ministrul Economiei, a informat la o întâlnire cu reprezentanţii comercianţilor de carburanţi că guvernul a analizat în detaliu situaţia de pe piaţa carburanţilor.

Oficialul a caracterizat starea de pe piața carburanților din Ungaria ca fiind una de război, cu preţuri de război, ceea ce înseamnă o povară grea pentru familii.

”Soluţia reală ar fi pacea, dar, până atunci, guvernul depune eforturi pentru a reduce preţurile de război, deoarece nu familiile ar trebuie să suporte preţul războiului, se arată într-un comunicat al ministerului”, preluat de MTI.

În cadrul întrevederii, Márton Nagy a prezentat decizia cabinetului, conform căreia guvernul solicită comercianţilor cu amănuntul de carburanţi să îşi ajusteze în mod voluntar preţurile la media regională, care este publicată în fiecare vineri şi este determinată de Oficiul Central de Statistică folosind o metodologie obiectivă.

Comercianţii de carburanţi au la dispoziţie două săptămâni pentru a face acest lucru, potrivit comunicatului.

Ministrul economiei a subliniat că guvernul a identificat o evoluţie pozitivă a preţurilor la carburanţi în ultima perioadă, care a adus preţul mai aproape de media regională atât la benzină, cât şi la motorină.

Cu toate acestea, pentru a ajunge la preţul mediu regional, sunt necesare reduceri suplimentare de preţ la motorină şi, în special, la benzina de 95, deoarece aceasta este singura modalitate de a evita intervenţia guvernului.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories