Forbes.Studiu – bărbații cu chelie, predispuși să dezvolte o formă gravă de COVID-19

Deși ultimele tendinței ale modei îi absolviseră de complexe, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Brown îi pune pe posesorii de chelie într-o situație delicată…

Studiul, realizat pe un grup de pacienți care sufereau de COVID-19 din Spania, conlcuzionează că hormonii androgeni, grupul de hormoni care provoacă apariția cheliei, au o legătură cauzală cu cazurile severe de Covid-19, informează Forbes.

”Considerăm că androgenii, hormonii masculini, sunt cu siguranță o cale de acces a virusului în celulele noastre. Considerăm că această condiție, calviția, este un indicator perfect în privința severității bolii”, a declarat autorul principal al studiului, Carlos Wambier.

Rezultatele studiului, publicat în revista Academiei Americane de Dermatologie, arată că 79% din 122 de bărbați testați pozitiv cu COVID-19 și internați în trei spitale din Madrid aveau chelie.

Echipa de oameni de știință continuă cercetările, iar Wambier și colegii săi cred că, dacă teoria este corectă, atunci tratamentul anti-androgeni poate fi folosită împotriva Covid-19.

”Dacă nu se va găsi un vaccin sau acesta nu va fi eficient, supresia de androgeni ca tratament profilactic poate reduce severitatea bolii Covid-19”, se arată în studiul citat.

Cercetătorii au sugerat ca descoperirea lor să primească numele de ”Semnul Gabrin”, după numele primului medic din SUA care a murit din cauza COVID-19, doctorul Frank Gabrin, care la rândul său avea calviție.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories